tisdag, mars 14, 2006

Borgarna förnekar sig inte

Dagens högerallians försöker på alla sätt framstå som förnyare och som en frisk fläkt på den politiska skalan. Men skrapar man på den fina fasaden är de ändå samma gamla höger som framträder med skattesänkningar för dem som har mest, man ser försämringar i trygghetssystemen, attacker på facket och attacker på anställningsskydden vi har.

Man skapar otrygghet för många människor genom sin politik. Jag har aldrig hört att de är företagens fel att de avskedar folk, att de flyttar verksamheten utomlands eller ta in billig arbetskraft. Nej då är de arbetsmarknads regler de är fel på eller skatterna som är för höga. Vi andra vet att de beror på andra faktorer också som t. ex att de är billigare att producera varor utomlands p.g.a man inte behöver betala så hög lön. Företagen vill tjäna pengar och de är inte fel enligt vårt samhällssystem vi har., men de får inte bli till vilket pris som helst.

Man har svårt från högerhåll att se de som blir avskedade. Enligt deras politik ska man strama åt de arbetslösa genom försämrad a-kassa och genomföra andra försämringar, då tror de att jobben kommer att växa på träden och att de är bara för arbetstagarna att plocka som fullmogna apelsiner. Man kan försämra så mycket som helst utan att de skapas ett enda nytt jobb för det. Däremot skapar man utanförskap och utslagning av människor och de är olyckligt och tragiskt

Det är en traumatisk upplevelse att bli utan arbete, hela ens tillvaro riskerar att raseras och värsta fall även familjsituationen. Man har redan en försämrad ekonomi och man får pussla ihop de för att få de och fungera. Ska man, som borgarna vill, få ännu sämre ekonomi ja då är man verkligen illa ute.

Nej de krävs en politik som skapar nya arbetstillfällen samtidigt som man inte ruckar på rättvisan och slår ut de svagaste i samhället. Behövs en röd offensiv politik och där är 200 000 nya jobb inom offentliga sektorn som vänsterpartiet förespråkar ett positiv inslag.

Inga kommentarer: