måndag, mars 20, 2006

Demonstrationer i Frankrike

Det har varit kravaller och protester i Frankrike under helgen mot försämrad anställningsskydd för ungdomar. Denna ”förträffliga” idé som Centern med Moud Olofsson i spetsen vill införa i Sverige om de Borgerliga vinner valet i september. Jag har inte hört Centerledaren kommentera händelserna i Frankrike, skulle vara intressant att höra hennes syn på det. Men hon har säkert samma åsikt som en ung Centerkille från Bohus län skrev på en blogg att de är vänsterungdomar som ställer till de i Paris. Det må så vara men de är i så fall många vänsterungdomar som protesterar bland de en miljon runt om i Frankrike. Bara i Paris drog 350 000 personer i en fredlig demonstration mot diskriminering av ungdomar. Sen är de beklagligt att de senare urartade till skadegörelse och kravaller.

Men faktum kvarstår, hur i hela friden kan försämrad arbetsrätt där de är lättare att sparka folk som har drömmar om en tryggad anställning, göra att de blir lättare att anställa. Ungdomar vill ju skapa sig en framtid med familj, eget boende och försörjning. Det blir en paradox tycker jag om man ska underlätta avsked för att lättare kunna anställa. Den logiken går bara ihop för de borgerliga partierna för de stämmer väl med deras ideologi där man ska försämra arbetsrätten och försvaga facken.

Jag hoppas verkligen att denna försämring för ungdomar skrotas och kastas i papperskorgen och de görs den effektivas med en röst på vänsterpartiet i höstens val.

Inga kommentarer: