söndag, april 23, 2006

Hammarby- Halmstad 0-0

Efter 90 minuters kamp blev det 0-0 i matchen mellan Hammarby och Halmstad på Söderstadion inför 12333 åskådare. Hammarby brukar starta matcherna på söderstadion i ett härligt tempo och offensivt. Men i dag var de istället Halmstad som inledde piggast och störde Bajen högt upp på planen. Hammarby fick inte igång sitt vägvinnande spel med högt bolltempo och passningspel. Halmstad var som iglar på Hammarbyspelarna. Efter en kvart skapar Halmstad en farlig hörna som Fredrik Stoor nickar undan på mållinjen. Efter 20 minuter hade Halmstad skapat 4 hörnor som alla var farliga där en boll faktiskt var inne men blev underkänt för knuff. Bortalaget fortsatte skapa halvchanser under första halvlek men inga mål fick publiken se i första halvlek. Hammarby gör ingen bra första halvlek. Inget anfallsspel att tala om och en massa långbollar till forwards är inte Hammarbys melodi. Men man får inte glömma att HBK gör en bra och stabil försvarsinstats. Inte en chans att tala om hade Bajen under första halvlek så Hammarby ska vara glada att de står 0-0 i paus

Andra halvlek blir bättre för de grönvita söderbröderna. Jeffrey Aubynn byttes in och blev ett kreativt inslag i Bajen med djupledsspel och kantspel som man inte hade i första. Första riktiga farligheten i andra halvlek skapade dock Halmstad. Martin Fribrock slog ett tidigt inlägg mot Ante Covic bortre stolpe där Emil Jensen kom rusande. Så väl Ante som Gunnar Thor Gunnarsson hann dock över för att möta Jensens petning. Hammarby skapar en farlighet genom Björn Runström som är nära att nicka in 1-0 men ett halmstadben kommer mellan. Lite senare i den 64min kommer Hammarbys största chans i matchen när inhopparen Jeffrey Aubynn tar emot ett inlägg från Petter Furuseth Olsen och skjuter ett skott som tvingar Halmstads målvakt Conny Johansson att rädda med fingerspetsarna så att bollen hamnar utanför stolpen. Trycket var konstant nu mot Halmstads målvakt men några heta chanser blev de inte. Istället fick Hammarbys lagkapten Mikkel Jensen lämna Söderstadion i den 79min efter att ha fått sitt andra gula kort när han kom in sent i en närkamp med HBKs Dusan Duric och därmed blev utvisad. Men när domaren har blåst av matchen så är de en mållös kamp som publiken har fått sett.

Det känns lite besviket att de inte blev seger för Hammarby i dagens match. Det är som jag skrev inför matchen att de är sådana här matcher som Hammarby måste vinna. Men de låser sig lite när man bär på favoritskapet i matcher. Men Halmstad är svårspelt ska man komma ihåg. De bjuder inte till något för motståndaren. Det är därför man bara har ett insläppt mål på fyra matcher. Men fortfarande har man inte gjort något framåt även om man var nära i dag vid något tillfälle. Det positiva för Hammarbys del är ändå försvaret som krigar på för fullt. Man hjälper varandra på ett föredömligt sätt. En annan positivt del är att Hammarby fortfarande är obesegrade men man får bekänna färg igen nästa omgång på torsdag 27 april då man styr mot Gamla Ullevi och match mot IFK Göteborg. En tuff uppgift, men man slipper bära på favoritskapet i den matchen i alla fall