måndag, april 17, 2006

Malmö- Hammarby 1-2

Hammarby verkar trivas mot Skånska lag. Efter premiärsegern över Helsingborg hemma med 4-2 tog man i dag en tung skalp när Malmö FF besegrades med 2-1 på Malmö Stadion inför 18655 åskådare. Matchen var en bra allsvensk toppmatch med bra spel och mycket kamp mellan två spelande lag. Matchen inleddes dock med lite försiktig spel från båda lagen. De va som två boxare som kände på varandra men ingen fick in någon träff. Men de var ändå bortalaget som stod för de något kreativa spelet i början av matchen och Bajen hade några halvchanser. Efter en kvart ungefär kom Malmö FF in i matchen och lyckas komma igenom Bajerns genuina försvar men de stora chanserna uteblev. Målvakten Ante Covic agerade säkert. I den 24 minuten kom Bajerns ledningsmål som var ett präktig självmål av MFF backen Raoul Kouakou som nickar in bollen i eget mål bakom en chanslös Mattias Asper. Målet döms självklart som självmål men siste bajaren som touchar bollen var Petter Furuseth Olsen som försökte nå Björn Runström med ett inlägg innan Kouakou kommer in i handlingen med självmålet. En otäck kollison senare i halvleken mellan två Malmö spelare, olycksfågeln Kouakou och Christian Järdler, vilket resulterat i att Järdler bars ut på bår med befarad okbenskada och några månaders vila. Hammarby spelar en bra fotboll efter 1-0 målet men dock skapar Malmö också några chanser varav en jättefarlig där Afonso sköt ur dålig vinkel som passerade Covic och lyckligvis för Hammarby även en framrusande Malmö spelare som inte får en tå på bollen utan den smiter ut över kortlinjen.

Första halvlek får anses vara ,trots Malmöchansen, Hammarbys. Man spelar tajt försvarsspel och bra inställning som inte tillät Malmö skapa något tryck. Dessutom får man 1-0 som man tar med sig in till pausvilan. En utmärkt bortahalvlek.

Andra Halvlek börjar Malmö bäst. Man vill ta tag i matchen och kvittera snabbt men det är ändå Hammarby som skapar halvlekens första farlighet då Max von Schlebrügge nickar strax över efter en frispark från Petter Furuseth Olsen. Tyvärr tvingas lagkaptenen Mikkel Jensen byta efter 58minuten och in hoppar Eric Fischbein. Malmö tar över mer och mer men då blixtrar Paulinho till och smeker in 2-0 i bortre stolpen, från en dålig vinkel, bakom en chanslös Mattias Asper. Ett riktigt drömmål som får alla Bajensupporters på läktaren inklusive mig att jubla hejdlöst. Det var ett ruggigt viktigt mål att få i det läget. Matchklockan visade då 62 minuter. Några minuter senare var jag beredd att skriva in 3-0 men Björn Runström får bollen över målet på en meters avstånd på ett ljuvligt vackert inspel från Petter Andersson. Även Malmö skapar några riktigt vassa målchanser men med tur och skicklighet fredas målet från påhälsning. Malmö bytte in Edward Ofere som blev en injektion för Malmö och han reducerar också till 1-2 i den 72.a minuten. Sen följer en konstant tryck mot Bajens mål och Covic får visa vilken duktig målvakt han är, även om han några gånger fumlade med bollen. Två Hammarby kontringar kunde ha resulterat i mål, först av Petter Andersson som kom fri med Asper som dock gör en fin benparad och Petter Furuseth Olsen som får till ett bra skott som dock MFF målvakten räddar. Slutsignalen var en befrielse och Bajen kunde ta tre nya poäng.

Sammantaget kanske oavgjort skulle vara de mest rättvisa resultatet men Hammarby behöver inte skämmas för segern. Man gör en bra bortamatch mot ett svår motståndare. Tycker hela laget förtjänar beröm. Man kämpar och man krigar och visar ett starkt Bajenhjärta. Det är sånt man vill se. Man ska vara stolt att dra på sig den grönvita tröjan och ge järnet. Detta bådar gott inför fortsättningen och andra platsen i allsvenskan ger mersmak. Efter två tuffa bortamatcher väntar härnäst Halmstad hemma på Söderstadion och den matchen spelas den 23 April. Ny seger månne?