torsdag, maj 25, 2006

Alsbodagen 2006

I dag genomfördes årets Alsbodag i Broakulla. Det är en marknad som genomförs varje Kristi himmels dag. Vänsterpartiet var väl representerat på marknaden där vi delade ut flygblad och pratade med väljarna. Vi som var där från partiet var Jag, Nicke Grozdanovski, ordförande Mikael Nilsson, Olga Angelowa, Gun Mälberg, Lise Kroer och Hugo Grönlund. Vi turades om att stå vid vårt marknadsbord men oftast var vi väl befolkade där. Vi hade smyckat ut vårt marknadsstånd med röda vänsterballonger och en banderoll som de stod ”Ropen skallrar tänder åt alla”. Banderollen var lyckad eftersom alla som passerade vår plats läste banderollen och jag lovar att de allra allra flesta höll med om budskapet. Det märkte man på reaktionen på folket. De log och en del pratade om de med varandra. Sen hade vi satt upp ett exemplar av de flygblad vi hade på ett snöre med klämmor väl synligt för besökarna.

Efter en trög inledning, mycket beroende av vädret där de regnade på förmiddagen kryddad med starka vindbyar, kom de igång riktigt bra på eftermiddagen då solen tittade fram. Vi fick ut mycket av vårt material och fick bra kontakt med väljarna. Vi hade tandborstar med vår logga på som vi delade och med tanke på att kristdemokraterna delade ut hårda karameller kom våra tandborstar väl till pass. Alltid ska man rätta till de som kristdemokrater ställer till med, så vi får hoppas de inte kommer till makten tillsammans med sina allierade. Fyra år är en lång tid att borsta bort. En del bra tips att jobba vidare med fick vi också av en del av väljarna. Det var ingen som var direkt negativ till oss och våra åsikter som kom fram, utom en som tyckte att bara man sänker skatterna så får man bra välfärd tack vare att man får människor i arbete. Men vi hann inte komma med några större motargument eftersom han hade ett eget marknadsstånd att sköta som han gick till.

Fanns en del minnesvärda ögonblick i dag. B la en liten tjej som var med sin mamma och hon sa att hon tyckte vårat (V) betydde vänner. Klart att hon fick en rockknapp av oss. Jag tyckte de var vackert sagt av den lilla tjejen, (V) som i vänsterpartiet lika med vänskap med folket.
Annat minnesvärd ögonblick var våra marknadsgrannar som stod bredvid oss och sa när vi plockade ner att han inte är vänsterpartist utan nästan tvärtom, men han tyckte vi var trevliga och tyckte att vi verkade ha roligt. Det är också ett bra betyg tycker jag när de spontant säger så. Vår nästa marknad är den 10 juni i Eriksmåla, fast innan dess kommer vi dela ut flygblad på gator och torg. Nu kör vi.

Inga kommentarer: