söndag, maj 21, 2006

HARD ROCK HALLELUJAH






Lordi- bild från www.sr.se







Finland och Lordi tog Europa med storm i går kväll med sin ”Hard rock hallelujah” och de var en härlig seger. De är en bra låt och de var en underbar tillställning med pyroteknik och monstermasker. Tack för de Lordi och tack för att ni gav etablissemanget inom Eurovision en liten spark och stor skrämselhicka. De kan de behöva så de vaknar och inser att de är folket som röstar och att man inte ska ta de på för stort allvar som vissa gör. Humorn och ironin ska vara framträdande i tävlingen. Det är underbart att melodifestivalen verkligen breddas och att fler musikstilar finns representerade.

För mina andra två favoriter Bosnien och Makedonien gick de också hyfsat bra. Bosnien kom trea och Makedonien tolva och båda gjorde bra framträdande i går tycker jag. För Makedoniens del hade placeringen de fick räckt till nästa års final i Helsingfors eftersom 14 nationer är klara för finalen, men nu måste man gå igenom semifinalen eftersom de sjuka är att fyra länder (Storbritannien, Spanien, Tyskland och Frankrike) har köpt en plats i finalen och är garanterade en finalplats oavsett placering. Alla dessa länder kom bakom Makedonien men ändå är de så att dessa länder är i final och Makedonien får kvala. Sjuk tycker jag och de måste ändras för framtiden. Alla ska tävla på lika villkor. Så de finns mycket att ändra i ESC.

Men nu ska vi glädjas med Lordi och rocka loss till HARD ROCK HALLELUJAH

2 kommentarer:

Birgitta Axelsson Edström sa...

Äckel-päckel-Lordi!

Men låten är ok.... Grattis till Finland! Jag citerar Mark Levengood: "Förr skickade vi sånger om döden i olika formationer och kom sist. Nu skickade vi lik och vann."

Så Grattis Finland! Går inte det ena så funkar det andra.
Suck.

Nicke Grozdanovski sa...

*S*.. men de är ett friskhets tecken att inte alltid de som har störst bröst vinner :-)