tisdag, juli 18, 2006

Hammarby- Öster 2-0

Hammarby tog en härlig seger i gårkväll i sin allsvenska nypremiär när Öster slogs tillbaka med 2-0. Trots skador och Björn Runströms övergång till Fulham visade Hammarby att man vill vara med i striden om guldet. Öster började den första halvleken bra och hade det mesta av spelet dom första 5 minuterna. Men det var Hammarby som hade den första farliga chansen efter 4 minuter genom Petter Furuseth –Olsen som fick en fin passning av Jeffrey Aubynn och kom fri men Stringheim i Östers mål gör en bra räddning. I den 9: e minuten får Öster en bra chans genom Tomas Backman som slår ett bra inlägg som Teofore Teever sånär når. Hammarbys Erkan Zengin gjorde ett piggt intryck i matchen, visade prov på stor spelglädje. Det var just Zengin som stod bakom Hammarbys ledningsmål när han efter ett par dragningar slog ett inlägg mot bortre stolpen där Jeffrey Aubynn lätt kunde bredsida in 1-0 bakom en passiv Östermålvakt. Detta hände i den 27 minuten. Detta var Aubynns första mål i årets allsvenska. Matchen hade en stor dominans av hemmalaget men Öster klev upp ibland och försökte kontra men de kom aldrig igenom Hammarbys försvar. Innan paus testade Max von Schlebrügge Öster målvakten med en tung frispark från 30 meter som dock målvakten styrde till hörna. Mer från Schlebrügge skulle komma senare. Hammarby gick till pausvila med en välförtjänt 1-0 ledning.

Andra halvlek började Bajen trögt. Öster fick tidigt ett jätteläge via nyförvärvet Teafore Bennett, men Ante Covic lyckades avstyra friläget med en vältajmad utrusning. Öster skapar några halvchanser men Hammarby försvaret lyckas avvärja kvitteringen. Men efter 55 minuter kommer Hammarby in i matchen igen och skapar några farliga skott som t.ex Petter Furuseth Olsens volleyskott. Efter de skapade Hammarby fyra avslut på två minuter varav ett av de gick mellan stolparna. Det var Max von Schlebrügge som satte ditt 2-0 efter en fin volleyträff med vänsterdojan som Stringheim var på med händerna men inte orkade få bort. Efter 2-0-målet upphörde Hammarbys forcering och Öster tog över något. Bortalaget kom till ett par riktigt heta lägen, men om inte Covic eller någon av Bajenbackarna agerade räddande ängel, så gjorde ribban det. Det var Öster Daniel Svensson som via Covic händer sköt i ribban. I den 78 minuten är det ytterst nära 3-0. Zengin lobbar fräckt och bra, men Stringheim sträcker sig till det yttersta och får en oklippt fingernagel på bollen och kan tippa till hörna. Det blev inga fler mål i denna nystart av allsvenskan utan matchen slutade 2-0 till de 12752 betalande åskådarnas glädje.

Det var skönt med en ny tre poängare i går och den innebär inte bara en seger utan att Hammarby utökade serieledningen till fem poäng nu och de är aldrig fel att ha de i ryggen. Det var också trevligt att se att Hammarby håller trots alla skador. Man gör inte sin bästa match spelmässigt men de är starkt trots skador vinna matchen och de är som Anders Linderoth säger de allra viktigaste i detta läge. Vi fick se andra positiva saker i går. Framtidslöftet den 19 årige Sebastian Castro-Tello kom in med fem minuter kvar och fick känna på hetluften, Backen Daniel Johansson gjorde sitt första inhopp när han kom in med 20 minuter kvar. Det var hans första tävlingsmatch sedan februari när han ådrog sig en korsbandskada. Jag vill berömma hela lagets insats igår. Man kämpade och slet och visade en hög moral som bådar gott inför framtidens matcher. Extra kul var att se Pablo Piñones-Arce på plan igen. Hoppas han kan komma tillbaka till forntida stormform. Nästa match är mot Elfsborg den 25 juli på Borås arena. En viktig match som har en toppmatch prägel i sig. Vi har revansch att fodra efter nesliga 1-4 i fjol så den matchen ser vi fram emot.