lördag, juli 29, 2006

Inför Hammarby IF- BK Häcken









I morgon är det dags för ännu en allsvensk match för Hammarby då man hemma på Söderstadion ställs mot Häcken från Hisingen, Göteborg. Efter förlusten är de ett revanschsuget Bajen som kommer till spel. Det har varit lite av en mardröm för Hammarby efter VM-uppehållet då skador, magsjuka och försäljning av Björn Runström till Fulham har ställt till de för laget. En seger och en förlust har de blivit i resultatväg. Nu gäller de att ladda batterierna till söndagens match. Sedan tidigare är bl a. Mikkel Jensen, Suleyman Sleymans och Petter Andersson skadade och nu är även backen Fredrik Stoor skadad och de är osäkert om han kan spela i morgon. En som är tillbaka är backen David Johansson som kan kanske spela i startelvan i morgon. Bajen måste börja hitta nyförvärv för truppen är väldigt tunn och alla dessa skador känns och alla spelare är viktiga för laget. Det är viktigt att få igång spelet igen, det som var så vägvinnande innan VM. Anfallarna måste börja skapa mera framför motståndarnas mål för annars kan de gå troll i maskineriet och man börjar tänka istället för att de ska gå av sig självt.Däremot saknas inte kampviljan. Laget kämpade i stora delar av matchen senast mot Elfsborg och hade Bajen gjort första målet så hade de kanske blivit ett annat resultat. Däremot orkade inte laget komma tillbaka efter Elfsborgs ledningsmål och de blev snabbt 0-3 i baken. Det gäller att pressade tillbaka Häcken i morgon och visa vilka som regerar på Söderstadion och göra ett snabbt ledningsmål så att Häcken får börja jaga och öppna sig mer bakåt. Däremot om bortalaget får första målet kan de bli tungt trots hemmaplan. Ska Bajen fortsätta vara i serieledning och kämpa om guldet ska man vinna hemma mot Häcken.

BK Häcken bildades 2 augusti, 1940 på ön Hisingen i Göteborg. Man har inga titlar varken i SM eller cupen. Man gör sin sjunde allsvenska säsong och har som bäst en sjätteplats 1993. Det är inte i seriesammanhang som Häcken är mest känt för. Det är för Gothia Cup som är en ungdomscup som lockar lag från hela världen. Häcken är arrangörer till denna cup. Profiler som har spelat i Häcken kan nämnas Kim Källström som via Häcken, Djurgården, franska Rennes numera spelar i franska mästarna Lyon. Djurgårdens Tobis Hysén har också representerar Häcken. I dagens Häcken lirar landslagsbacken Teddy Lukic som är nyckelspelare i laget. Hasse Berggren är en annan som är viktig för Häcken. Han väldigt nyttig i anfallet och har hittils gjort fem mål. Dock får Robert Mambo Mumba stannar hemma pga avstängning. Han är en viktig framspelare och bolltrollare på mittfältet. Två andra spelare som Hammarby får se upp med är mittfältaren Jonas Henriksson som har nätat tre gånger och den tekniske anfallaren Dioh Williams. Häckens säsong har väl inte varit som de har förväntat sig. Man ligger på en elfte plats strax ovanför kvalsträcket. På elva matcher har man två segrar fyra oavgjorda och fem förluster och 10 poäng. Senast mötte man Djurgården hemma och förlorade med 0-2. Ambitionen från Häckens sida är att man ska klättra högre upp i tabellen.

Hammarby leder allsvenskan med två poängs marginal och de jämt i tabellen. Det skiljer bara sex poäng mellan Hammarby och Kalmar på sjunde plats som dessutom har en match mindre spelat. Då förstår ni att alla matcher är viktiga framöver om man vill slåss om seriesegern. Därför är matchen mot Häcken viktig och tre poäng är de som räknas. Det tror jag att laget fixar med ett jävla anamma. Dessutom är de dags för Paulinho att hitta målet igen. Får Hammarby igång honom så kommer de bli en trevlig kväll på Söderstadion i morgon.

BK HÄCKEN HEMMA SEDAN 1980



  • 830814 2-2 Publik: 5575

  • 940404 0-0 Publik: 10229

  • 980603 3-3 Publik: 6673

  • 000821 0-0 Publik: 10193

  • 010910 2-2 Publik: 10733

  • 050530 3-1 Publik: 10175


  • TIPS: 3-0

    TOTALT GENOM TIDERNA
    12 2 9 1 21-18 15p

    TOTALT BK HÄCKEN HEMMA
    6 1 5 0 10-8 8p

    Inga kommentarer: