måndag, juli 31, 2006

Äntligen Vapenvila

Äntligen tog Israel sitt förnuft till fånga och gick sent igår kväll med två på dagars vapenvila. Inte mycket kan tyckas men alltid en början. Men de krävdes att 37 barn och sammanlagt närmare 60 döda i gårdagens attack mot Qana innan Israel blev tvingade att gå med på vapenvila. Hoppas att båda sidor respekterar denna bräckliga vapenvila så att hjälpsändningar och evakuering av civila kan genomföras. Trots dagens påtryckningar står USA stadigt bakom sin allierade i Mellanöstern. Den amerikanske FN-ambassadören John Bolton blockerade alla försök av FN: s säkerhetsråd att i kraftiga ordalag fördöma attacken i Qana, som generalsekreteraren Kofi Annan begärt. USA motarbetar FN och motarbetar den civila libanesiska befolkningen. Det är inte konstigt att USA är hatad i mellanöstern och den muslimska världen. USA gör inte mycket för att tvätta bort hatstämpeln trots att de har påtryckt Israel denna vapenvila. Men nu hoppas vi innerligt att bombanfallen mot Libanon och raketattackerna från Hizbollah mot norra Israel är över.

2 kommentarer:

Anonym sa...

82 % av libaneserna stöder nu Hizzbollah!!!

I stället för att delta i Islamiska Föreningens bojkott mot israeliska varor och deras demonstration i Borlänge nästa helg, föreslår jag att ni tittar på TV-kanalen Fox News! I motsats till Sveriges Televisions israelfientliga rapportering, berättar Fox News mer och mer ingående om den av EU terroriststämplade organisationen Hizbollahs koppling och understöd av islamistdiktaturerna Syrien och Iran som ligger bakom Hizbollahs angrepp och startande av kriget mot Israel. I fria medier, till skillnad från SVTs så kallade "fri television", berättar Fox News och andra internationella nyhetskanaler att 82 % av libanons befolkning nu stödjer Hizbollah. 82 % av libanons befolkning vill alltså att Hizzbollah som terroristorganisation ska finnas i Libanon och starta ett sådant här krig mot Israel.

I Aktuellt kl. 18 lördag 29 juli rapporterades felaktikt att båda sidor av demonstranterna i Malmö kastade sten och skor på varandra. I Sydsvenskan står i stället sanningen, att när de 600 prolibanondemonstranterna såg de 30 lugnt stående från föreningen för samexistens vid Stortorget, blev flera ur det stora tåget så rasande att de kastade stenar och skor mot dessa. I TV ser vi också hur aggressiva de från det stora tåget är och hur de knuffas och får motas bort av polisen. Vidare rapporterade Aktuellt att vid förra helgens demonstrationer var det demonstrationsledningen som tog bort hakkorsplakaten. Felaktigt, eftersom polisledningen i Malmö uppger att polisen tvingade demonstranterna att plocka ner plakaten. Demonstranterna lydde alltså polisen och inte sin demonstrationsledning som verkade vara likgiltig inför hakkorsen. Aktuellt och Sydnytts reportrar säger vid förfrågning att de inte vet var de fått sina uppgifter ifrån. Men vi betalar väl inte licenspengar till "fri television" för att de ska sitta och gissa?

Jag vill uppmana borlängebor att ta reda på vilket studieförbund som betalar skattepengar från Kulturförvaltningen till Islamiska Föreningen i Borlänge. I Malmö ligger socialdemokratiska ABF bakom utbetalningar av Malmö kulturförvaltnings pengar till de flesta extrema föreningar som polisen har sina ögon på. Hur är det i Borlänge?

Nicke Grozdanovski sa...

Våld löser inget, de skapar bara nya problem på båda sidor. Ingen konflikt är svart och vit, båda sidor lider. Varför tror du att dessa stödjer Hizbollah? Inser inte du att våld föder våld Dessa människor som mist hem, anhöriga sitt framtid. Israel göder framtida terrorister genom sina attacker mot Libanon och därmed ökar stödet till Hizbollah som är i deras ögon de som strider mot Israel, med andra ord de slåss för libaneserna. Nej jag hoppas verkligen kriget slutar och att båda sidor avväpnas så att inga fler oskyldiga ska behöva mista livet.