måndag, augusti 07, 2006

Centern- det antifackliga partiet

Centerpartiet har övertagit moderaternas roll som det mest fackföreningsfientliga partiet. Man vill ha en ”ny välfärd” där man ska få bestämma själv som de så vackert heter. Mindre bidrag och lättare att sparka folk och speciellt ungdomar. Centern har som enda parti konkreta förslag på ändringar i arbetsrätten, partiet vill försämra anställningstryggheten för ungdomar. Därmed ska företagen anställa fler ungdomar, är idén Enligt Maud skulle alla ungdomar jubla för förlorar man det gamla jobbet – desto lättare att få ett nytt. Wow, vilken lyx och vilken tur ungdomarna har som kan bli avskedade för de finns ju massor med jobb att ta som man sen kan bli avskedad ifrån när man inte behövs längre. Det ger ju stor trygghet för dagens ungdomar att inte veta om man har jobbet kvar inom en månad eller t o m kortare tid. Det är inte konstigt att fackföreningarna och arbetsrörelsen slår bakut när man hör Centerns anti fackligaförslag. ”Ökad rörlighet på arbetsmarknaden?” Bara ordet arbetsmarknad får mig att slå bakut. Centern är inget mittenparti längre utan partiet har blivit ett högerparti under Maud Olofssons ledning.

Nej du Maud, jag hoppas verkligen inte detta förslag blir genomförbart och de blir de inte om vänsterblocket med ett starkt vänsterparti vinner valet den 17 september. Då är vänsterpartiets förslag om 200 000 mer jobb inom offentliga sektorn med mer gynnsam arbetsrätt bättre för ungdomarna. Det skapar trygghet och de skapar jobb utan att man ska försämra för löntagarna. Det ger ungdomarna framtidstro i stället för oro om man har kvar jobbet eller inte.
Nej, som vi vänsterpartiet i Emmaboda säger ”Att de är bättre att hundra människor får större trygghet på sin arbetsplats det gagnar samhället bättre än hundra kilometer motorväg” Trygga människor gör ett bättre jobb än otrygga. Det är de vi måsta ta fasta på, inte att försämra i trygghetssystemet.

Inga kommentarer: