fredag, augusti 11, 2006

Emmaboda festivalen dag 3

Vi jobbar oförtröttligt vidare mot en valframgång den 17 september. Dag 3 på Emmaboda festivalen stod vi från klockan 12 till 16.30 och delade ut broschyrer och fika till våra festivalbesökare och till de inneboende i Emmaboda kommun. Responsen var även denna dag god och positiv. I dag hade även den lokale partikamraten Hugo Grönlund anslutits sig till oss. Även vår riksdagskvinna Mariann Karlsson från Nybro besökte oss och hjälpte till med valutdelningen. Precis som tidigare dagar så var Micke med och Jag, Nicke plus Röda Barnen. Dessutom blev vi uppmärksamma av den lokala pressen Barometern och Östra Småland som intervjuade oss och vi pressenterade vårt lokala valutskick som alla snart ska få i Emmaboda kommun. Vi tryckte mycket på äldreomsorgen och på Integrations politiken. Vill man ha mångfald ska man välja vänsterpartiet.

Det som diskuterades i dag på torget var liksom igår äldreomsorgen och att de behövs mer personal i den offentliga sektorn och de tycker vi också. Vi anser att de behövs mer händer och mer fötter för att ge en ännu bättre omsorg och service till våra medborgare. Jag hade ett samtal med en äldre facklig kämpe som var väldigt orolig för ett maktskifte. Han menade att de kommer slå hårt på den fackliga rörelsen med ändringar i turordningen och arbetsrätten. Han fasade för att se Fredrik Reinfeldt som ny statsminister och han menade att de behövs ett starkt vänsterparti som rycker politiken vänsterut och därför kommer han att rösta på vänstern. Han menade att vänsterpartiet har en facklig tradition för arbetarrörelsen bästa. Jag kunde bara hålla med honom och jag sa att jag tyckte de var synd att inte vänstern är med i den facklig-politiska samverkan. Andra frågor som diskuterades var återigen mellanöstern konflikten. Sen var de även rätten till bostad. Det var en tjej som tyckte att de byggs alldeles för lite lägenheter till vanligt folk utan mest bara dyra lägenheter till rikt folk. Det fanns inget att invända mot hennes tankar utan hon har helt rätt och de är någonting som måste ändras på.

Idag var vi inte själva på torget. Socialdemokraterna hade valmöte där jordbruksminister Ann- Christin Nyqvist besökte och talade i Emmaboda. Det var inte så välbesökt med ett bra försök att få upp valtemperaturen. Efter talet packade de ihop och gick hem. Centerpartiets ungdomsförbund var där med och stod utanför arbetsförmedlingen och hade en manifestation av något slag. Det var rätt så avslaget enligt uppgift. Vi fick ett trevligt besök av några från Ung Vänster som berättade bal a. att deras tält inne på festival området var välbesökt och de det gladde oss mycket.

Ja, positivismen fortsatte idag alltså och de kommer att bli en jämn valrörelse och ett jämt valresultat men vi i Vänsterpartiet andas en stor framtidstro och optimism om ett bra valresultat den 17 september. Efter en bit korv med mos eller alternativt kebabspett med mos var vi nöjda med dagen och packade ihop bordet och materialen för att återkomma i morgon.

Inga kommentarer: