söndag, augusti 13, 2006

Emmaboda festivalen dag 5

Årets Emmaboda festival är slut och alla festivalbesökarna har lämnat Emmaboda för denna gång. Efter en dag och en natt i regnets tecken så var de lite luttrade och molokna festivalgäster som var i torget och på väg hem till sina respektive hemorter. Vänsterpartiet Emmaboda var även idag representerade på torget några timmar mellan 13.30 och 1700. Vi som stod vid bordet var som vanligt Micke Nilsson och Hugo Grönlund och jag Nicke Grozdanovski. Vi får inte glömma bort Röda Barnen som oförtröttligt jobbar vidare för oss. Men de var rätt så avslaget på torget denna eftermiddag. De flesta festivalbesökare hade redan lämnat Emmaboda tidigare under dagen. Men några av de som var kvar kom och pratade med oss och även några Emmabodabor stannade till i vårt bokbord. Det pratades inte bara politik runt bordet utan även lite om vad t ex. några av gästerna tyckte om Emmaboda, vi visade vägen för några andra till polisstationen och efter en stund kom de tillbaka och berättade att de hade fått prata med en väldigt trevlig polis där och tackade oss för hjälpen.

Sammanfattningsvis kan man säga att vi har gjort ett bra jobb under denna festival. Vi har visat upp vårt parti som ett inslag i Emmaboda. Vi har fått ut valmaterial och fått en bra kontakt med både festivalbesökare och vanliga Emmabodabor. Attityden mot oss har varit mest positivt. Ungdomarna vet att vi har en bra politik som tar till vara deras intressen. Vi tar ungdomarna på allvar och vägrar försämra tryggheten för de som vissa borgerliga partier vill. Vi vill inte göra våra unga till andra klassens medborgare. Sen bara det att vi stått där och knappt inga andra, har gjort att vi har ägt torget under dessa dagar. Jag vet inte vad de andra partierna ägnar sig åt ,för på torget var de inte, med några få undantag. Men vi tar denna valrörelse på allvar och vill ut med vårt budskap till så många som möjligt. Ingen ska tvivla på vad vänsterpartiet står för och vill göra för vår kommun, vårt län och i riket. Hoppas att de ger ett positivt resultat den 17 september.

Även om festivalen är slut är ingalunda Vänsterpartiets valarbete slut. Nu tar vi några dagars vila som innebär arbete med valutskicket till alla hushåll som måste göras klart snart. Men på onsdag 16 augusti kör vi vidare med ”Rättvisa kommer från vänster 06” turnén då vi ska besöka Långasjö kl. 17.30 och dela valmaterial.

Inga kommentarer: