söndag, augusti 13, 2006

Hammarby- Örgryte 0-1

En stor skräll inträffade i går på Söderstadion när Hammarby förlorade med 0-1 mot Örgryte. Målet kom i den 89min på en kontring av Aiton. Första Halvlek var jämn med ett starkt spelande ÖIS som krympte bajens anfallsytor och i och med det skapade bortalaget ett visst tryck mot Ante Covic i målet. ÖIS-spelarna jobbade konsekvent med att dra ner tempot på matchen och tog lång tid på sig efter avblåsningar, helt enligt bortalagets planer. Det var en ganska målchansfattig halvlek som inte gav några mål. Paulihno nick som målvakten Dick Last räddade var nästan Hammarbys enda chans att göra mål i första halvlek. Inte många av Hammarby spelarna kom upp i någon normal standard i första halvlek utan alla kan bättre.

Andra halvlek kom Hammarby ut som ett helt nytt lag och man började känna igen spelarna igen. Under hela halvleken tryckte man tillbaka Örgryte nästan in i skorna. Med mycket oflyt lyckades Bajen inte få in bollen i mål utan de var både stolpar och rensningar på mållinjen från ÖIS spelare. Petter Furuseth Olsen var som vanligt riktigt pigg på sin högerkant och kom till många inläggslägen, utan att få fram den här riktiga farligheten. Under en kvart i andra halvlek radade hemmalaget upp farliga målchanser, Dick Last skänkte bort bollen till Pablo Pinones-Arce som i sin tur spelade vidare till Paulinho som precis när han ska rulla in bollen i det öppna målet blir ikapp jagad av en glidtacklande Öis-spelare. Sebastian Eguren nickar en hörna som räddas på mållinjen, Zengin skjuter ett skott i stolpen (Hur kan han missa den?) och frustrationen blir allt tydligare hos dom grönvita. Hammarby lade all kraft på anfallet och hade vissa problem med ÖIS kontringar, då speciellt då Aiton fick utrymme för sin bollskicklighet. De skulle visa sig vara ödesdigert senare under matchen. Nyförvärvet Louay Chanko byttes in i 65 minuten mot Pablo Pinones-Arce. Chanko gjorde ingen bra insats utan han kan bättre, men de är svårt att döma någon efter bara 25 minuter spel så Chanko får någon match till på sig att visa upp sig. Matchen led mot 90 minuter och alla väntade sig att matchen skulle sluta 0-0. Men då sker de absolut värsta tänkbara scenario. I den 89e spelminuten dunkas bollen bort från Örgrytes straffområde och upp till Ailton som vinner en löpduell mot en Hammarbyback, Ante Covic springer ut för att sparka bort bollen men kolliderar istället med Gunnarsson och Ailton kan retsamt gå in med bollen i mål och 0-1 är ett faktum. Slutsignalen kom några minuter senare och Hammarbys första hemmaförlust är ett faktum och i och med de Örgrytes första seger.

En tung förlust som svider ända in i ryggmärgen. Örgryte hemma ska betyda seger för Hammarby. Men bollen är rund och skrällar sker och de var de som skedde i går på Söderstadion. Spelarna kan bättre och framför allt måste skärpan framför mål bli betydligt bättre i fortsättningen om drömmen om Sm-guld ska bli sann 2006. Nästa match är mot Helsingborg den 22 augusti på Olympia. Då måste de bli seger igen.