tisdag, augusti 08, 2006

Reinfeldt och kvinnorna

Enligt en nyligen gjord undersökning gjord av kommunals medlemmar av SCB (statistiska centralbyrån) får inte helt överraskande Socialdemokraterna mest stöd med 59.9 % Trea kommer Vänsterpartiet med sina 9.3. Tvåa kommer helt överraskande Moderaterna med 11.5%. Hur kan de komma sig att moderaterna får så stort stöd av kommunals medlemmar och vänsterpartiet så lite. Vänsterpartiet var de parti som konsekvent stödde kommunals strejk 2003. Man låste t ex aldrig upp några skolor under strejken som vissa socialdemokrater gjorde. Man gav kommunal helhjärtat sitt stöd via media och andra instanser. Det var lite si och så med de från övrigt håll. Har verkligen kommunal glömt detta stöd och sympati som vänsterpartiet utgjorde. Men de är klart att från kommunals ledningshåll, som i vissa fall sitter med i Socialdemokratiska utskott och i den inresta kretsen, propageras det aktivt för socialdemokratin. Det får jag som medlem och arbetsplatsombud erfara. Men jag vägrar konsekvent att ha med socialdemokratiskt valmaterial att göra och gör allt jag kan för att lägga ut vänsterpartiets material om 200 000 nya jobb i den offentliga sektorn på min arbetsplats och övriga platser inom äldreomsorgen. Det är inte alltid det ses med blida ögon men så länge kommunal lägger ut (S) material kommer jag med en dåres envishet göra detsamma med (V) material.

När de gäller moderaterna och dess ordförande Fredrik Reinfeldt har vår riksdagskandidat för Kalmar län
Mariann Karlsson från Nybro skrivit en fin debattartikel i Västerviks tidning den 31 juli som jag återger i sin helhet här:


Vad ser ni hos Fredrik Reinfeldt, tjejer?

Ni LO-kvinnor som kan tänka er att rösta på Fredrik Reinfeldt - vad ser ni egentligen hos honom? För ni gör väl inte som en bekant till mig gjorde - röstade på den som var snyggast? Så vad är det då i moderaternas politik som lockar er? Är det att Fredrik har lovat att ni ska få 1000 kronor mer i lönekuvertet? Eller är det kanske den höjda avgiften i a-kassan, borttagande av avdragsrätten för a-kasse- och fackföreningsavgift, ytterligare en karensdag, färre dagar för vård av barn, försämrad förtidspension, sämre anställningstrygghet, sämre lön, sänkt A-kassa och sänkt sjukersättning? Han företräder ju knappast en politik, som gynnar just er! Eller röstar ni på Fredrik just bara för att han "ser så bra ut". Då ligger Lars Ohly kanske inte lika bra till. Men jag kan berätta att han har andra fördelar, tjejer! Hans politik, till exempel. Han kämpar för att just LO-kvinnors löner ska höjas till LO-mäns nivå. Han vill ta bort den karensdag vi redan har. Han tycker att fler ska få fasta heltidstjänster istället för timanställda deltider. Han kämpar dessutom för bättre skydd vid anställning, arbetslöshet, sjukdom och pension. Sedan är han dessutom väldigt trevlig, snäll och klok. Jag hoppas att ni tänker till och röstar på den som bäst tillvaratar era intressen, det gör knappast Fredrik. Jag vill inte tro att ni tänker rösta på ett så kallat "arbetarparti", som så tydligt visar att just ni, LO-kvinnor, kommer att få det ännu sämre!


Mariann Karlsson

Inga kommentarer: