lördag, augusti 19, 2006

Valmöte med Landstingsgruppen

I dag lördag höll Vänsterpartiet valmöte tillsammans med tre kamrater från Nybro. Det var Anita Bülow som är vårt första namn på vänsterns Landstings lista för Nybro, Torsås och Emmaboda. Dessutom var Jarl Bülow och Carina Blom med från Nybro. Dessutom var jag Nick och vår ordförande Mikael Nilsson och Lise Kroer med från VänsterpartietEmmaboda . Vi hämtade en högtalare anläggning från Emmaboda Folkets Hus och riggade upp den på Centrumtorget här i Emmaboda. Vädret höll uppe i början med sen kom regnet ner från de tunga molnen. Ändå stod vi tappert kvar och delade ut flygblad till väljarna på torget.

Anita Bülow började tala och hon tog upp tandvården som ska vara en del av kroppen och givetvis ingå i högkostnadsskyddet. Ett leende ska visa ens personlighet inte hur mycket pengar man har i plånboken. Hon pratade om hur den borgerliga majoriteten sålt ut fastigheter till reapris. Sen kostar de en miljon om året för landstinget att hyra de. Helt snett tycker vi

Jag talade om Mångfalden och mitt tal kan du läsa på min blogg, den 18 augusti

Micke talade om vikten av att rösta på det röda laget. Hela hans tal kan du läsa på bloggen strax under denna artikel

Att tala på ett torg är inget man gör varje dag, men de är rätt så kul och speciellt när man får respons på de man säger. Alla tre talen var lysande och de som var på torget och lyssnade tyckte om det de hörde. Talen var eldiga och engagerande, de berörde de som lyssnade för vi alla brinner för de vi tror på.

Idag var vi inte själva på torget. Från alliansen var de kristdemokraterna och moderaterna. Från vänstersidan var Socialdemokraterna i sin valstuga. Dessutom sjöngs de och spelade från Pingstkyrkan och Metodisterna så de var full ruljans på torget. Oj, vi får inte glömma att de var torgdag med. Alla höll vi våra tal två gånger och när Anita skulle hålla sitt tal för andra gången avbröts hon plötsligt av Sossarna som utan att ta hänsyn började tala i en megafon. Ännu ett bevis på sossarnas maktfullkomlighet. De kunde ju ha väntat tills Anita talat färdigt eller de kunde tala med oss att de hade tänkt säga nått med. Det hade inte varit några problem för oss att komma överrens om det. Nej sossarna sjönk i vårt anseende idag.

Trots de missödet var de ett lyckat torgmöte. Vi gick stärkta både som parti men också som människa. Vårt självförtroende steg snabbt och både Micke och jag som inte är några vana talare, men vi kände båda en tillfredställelse för att de gick bra. Då stärks man som människa.
Vi brinner för vårt parti och för de vi kämpar för. För solidaritet, rättvisa och trygghet för alla.

2 kommentarer:

tomasrj sa...

Härligt jobbat Nicke!

Nicke Grozdanovski sa...

Tack Tomas :-)Vi gjorde alla ett strålande jobb och jag är säker på att de gjordes många strålande valarbeten av många vänsterpartister i går. Nu vänder vi valvinden :-)