tisdag, september 26, 2006

Inför AIK- Hammarby IF














Idag åker Hammarby norrut till Råsunda för match mot AIK i en intressant Stockholm derby. Ett Hammarby som haft det tungt och jobbigt på sistone. Flytet från våras är som bortblåst och numera får man kämpa för varje mål och poäng. Men spelet är stundtals hyfsat bra, men så kommer något tungt baklänges mål och efter det sprids osäkerheten återigen i laget. Vi måste få igång vinnarskallen igen. Orsaken till den tunga hösten är skador, avstängningar och de efterdyningar från derbyskandalen mot Djurgården i slutet av augusti. När de gäller skadorna är de positiva tongångar i Hammarby lägret. Max von Schlebrügge och Louay Chanko är tillbaka i full träning, och båda är tillgängliga för spel i derbyt mot AIK. I den senaste matchen mot Göteborg skadade Klebèr Saarenpää höftböjarmuskeln, men det är troligen inte någon allvarligare skada men han blir borta några matcher. Både Jeffrey Aubynn och Sebastian Eguren är tillbaka efter sina avstängningar, dock är Erkan Zengin avstängd efter sin onödiga utvisning senast mot Blåvitt. Det gäller för våra grön-vita hjältar att spela med hjärtat att få lite teamspirit i blodet. Ante Covic är förmodligen tillbaka i målet efter att ha blivit petad mot Göteborg då Benny Lekström hoppade in. Skönt att se mittfältaren Sebastian Eguren tillbaka, han har blivit en av mina favoriter under hösten för sin inställning att alltid ge 120 %. Eguren kan vara skillnaden idag mellan förlust och seger. På topp lär Paulinho och Pablo Piñones Arce spela. Två luriga spelare som man inte riktigt vet var man har, men om inte ett stockholmsderby kan få blodet i svallning är de inget som kan få de.. Pablo Piñones Arce gjorde sin bästa match på länge sist mot Göteborg med b la två mål Alla i Hammarby måste spela på topp för de är ingen lätt match i kväll.

AIK är i strålande form och den formsvacka alla experter har talat som skulle komma om har inte infunnit sig ännu utan AIK med Rikard Norling vid rodret har gått från klarhet till klarhet. Man har bara två förluster på 19 matcher i serien, varav en av de kom på Söderstadion i våras, förlust med 0-2. Man toppar Allsvenskan med 39 poäng, tre mer än tvåan Elfsborg. Man har spelat stabilt genom hela säsongen och hemma på Råsunda är man fortfarande obesegrade i år. Laget är i det närmaste intakt, till skillnad mot Hammarby, så konkurrensen är stort hos gnagarna. Spelare att hålla ögonen på är anfallaren Wilton Figueiredo som har gjort nio mål och de är bäst i gnaget, mittfältaren Daniel Tjärnström målvakten Daniel Örlund som har gjort precis som övriga spelare en kanonsäsong. AIK har genom åren vunnit 10 SM-guld, den första kom 1900 och den senaste kom 1998. Svenska cupen har man vunnit sju gånger, den första kom 1949 och den senaste 1999.

I kväll är all favoritskap hos AIK, Hammarby slår ur underläge och de kan passa bra tycker jag. Bajen kan spela så avslappnat man kan när de handlar om ett derby. Allt och vinna och inget att förlora förutom en derbymatch och de är väl nog så tufft att förlora. Men jag hoppas att laget pumpar i sig all positiv tänkande man kan inför matchen och att laget känner att man kan vara med och stjälpa gnagarna i deras kamp om SM-guldet och så får vi innerligt hoppas att publiken håller sig i lugna ikväll hur än matchen slutar. Det känns som en självklarhet men tyvärr är de inte det i dessa dagar. Hoppas Hammarbys heder kan återupprättas i kväll med en seger över AIK. Jag tror, Jag hoppas ,jag längtar


Tips: 1-2

5 kommentarer:

tomasrj sa...

1-2. Efter vad du skriver så känns denna fråga berättigad: Är det en förhoppning eller ett tips?

Nicke Grozdanovski sa...

*s*... som Hammarbyare har man genom åren lärt sig att inte ta saker och ting för givet, svaret på din fråga är därefter :-)

tomasrj sa...

Ha ha... sånt kallas kärlek...

Nicke Grozdanovski sa...

kärlek är inte rätt ord... passion är de rätta ordet.. därför är de trist att man missar matchen ikväll.. Partiet kallar ikväll :-)

Mikael.R.Nilsson sa...

ja nicke bra du lärt dig hahha partiet alltid först *s*