tisdag, oktober 17, 2006

Antifacklig och lönesänkaralliansen

Vi som arbetar inom fackförenings rörelsen varnade hela valet för att Reinfeldt och kompani inte har fackliga ambitioner. De lyssnade inte på oss och nu får de skörda storm. Tio miljoner kronor ska sparas in på höjda egenavgifter i a-kassan under 2007, som mest en höjning på 300 kronor i månaden jämfört med i dag. Dessutom skall avdragsrätten för fack och a-kasseavgift slopas. Allinasens mål är att försvaga facket och stärka arbetsgivarna.

Per Johansson som är ombudsman på LO, är mycket kritisk till förslaget.
"Det är här ett oerhört allvarligt slag mot de arbetslösa, och det kommer att få stora konsekvenser, främst för de arbetslösa, säger han till aftonbladet.se. Enligt Per Johansson har sänkt ersättning aldrig skapat fler jobb eller fått fler i arbete. - När arbetslösheten var som lägst i landet innan krisen låg ersättningsnivån på 90 procent. Det finns inget sådant samband. Jag tror inte att de som röstade på de borgerliga har insett vilken politik de egentligen står för, säger han och tillägger att LO inte stillatigande kommer att acceptera förändringen i a-kassan. - Vi ska samlas för att diskutera hur vi skall bemöta det här förslaget. Klart är i alla fall att vi inte tigande kommer att godta det här"

Den nya finansministern Andres Borg sa att han inte kunde förstå fackets upprördhet efter attacken på facket i gårdagens budget."Vad rå, medlemmarna får ju lägre inkomstskatt som kompensation" Det är bara de att denna utlovade skattesänkningen äts upp med råge av andra olika avgifter.... Sverige är sjukt men vi kommer att bekämpa den antifackliga och lönesänkar alliansen

Inga kommentarer: