tisdag, oktober 17, 2006

Jobblös Budget

Anders Borgs budget gör att de som har mycket får ännu mer och de som behöver mest får betala, säger Ulla Andersson, ekonomisk-politisk talesperson (v).
Högeralliansens budget saknar förslag för jämställdhet, miljö och rättvis fördelning. Men framför allt saknas konkreta förslag för nya jobb. Finansministern föreslår endast en rad skattesänkningar som han inte kan visa leder till fler arbeten.
De som tjänar 300 000 om året får tillbaka en tusenlapp i månaden med det så kallade jobbavdraget, men de som tjänar 100 000 om året får inte ens 500 kronor i månaden.
- Avgiftshöjningarna äter upp skattesänkningen med råge. Alliansens skattepolitik gynnar höginkomsttagare och framför allt män. Av den berömda "Tusenlappen i månaden" bidde inte ens en tummetott för låginkomsttagarna. Allt är sig likt, det här är klassisk moderat fördelningspolitik, menar Ulla Andersson (v).
Vänsterpartiet hade velat se förslag om fler anställda i den offentliga sektorn, där behoven är stora.
- Istället för att anställa fler i äldreomsorgen så att de gamla får komma ut oftare, så väljer klyftornas Allians att införa skatteavdrag för städtjänster. Och istället för fler anställda i förskolan och mindre barngrupper så inför klyftornas allians ett vårdnadsbidrag som tvingar kvinnorna tillbaka till spisen, säger Ulla Andersson (v).

Inga kommentarer: