fredag, oktober 20, 2006

Klart med fördelningen av posterna inom majoriteten

Nu är det klart med formerna för samarbetet mellan socialdemokraterna och vänsterpartiet i Emmaboda kommun de kommande fyra åren.
På torsdagen undertecknade Ann-Marie Fagerström från socialdemokraterna och Mikael Nilsson fån vänsterpartiet överenskommelsen om ett samarbete mellan de båda partierna, där man även reglerar fördelningen av de kommunala förtroendeuppdragen i nämnderna. För vänsterpartiets del innebär uppgörelsen att man nu får en ordinare ledamot samt en ersättare i vardera kommunstyrelsen, bildningsnämnden och socialnämnden, och man får en ordinarie ledamot i bygg- och miljönämnden samt en ersättare i teknik- och fritidsnämnden.

- Vi tycker det är viktigt att de är med hela vägen i alla frågor, påpekar Ann-Marie Fagerström.
- Jag ser heller inga som helst svårigheter i att samarbeta med vänsterpartiet, betonar hon och påpekar att de båda partiernas lokala valmanifest varit ganska lika.
- Vi tror också att det här kommer att bli bra. Det gör att vi verkligen kommer att jobba med frågor som är viktiga för oss som jämställdhet och inflytandefrågor, menar Hugo Grönlund och Ann-Marie fagerström nickar instämmande
- Däremot blir det ett lite annorlunda sätt att jobba än när vi hade egen majoritet, och där vi kommer att diskutera de olika frågorna mer ingående med varandra, även om båda naturligtvis kommer att fortsätta föra sin egen politik, påpekar hon. Således kommer till exempel vänsterpartiet i fortsättningen alltid att vara med på socialdemokraternas gruppmöten.
- Man kan kanske tycka att det är få platser som vi ger dem, men samtidigt måste man också tänka på att vi själva har färre platser att fördela totalt efter det här valet, påpekar arbetarekommunens ordförande Bo-Eddie Rossbol som fungerat som bollplank åt s-förhandlarna Ann-Marie Fagerström och Jan-Olof Jäghagen. medan Mikael Nilsson, Hugo Grönlund och Nicke Grozdanovski skött förhandlingarna från vänsterpartiets sida,
- Vi hade även bjudit in miljöpartiet till samarbete, men de har förklarat att de vill stå fria så därför var det inte aktuellt att erbjuda dem några platser (de har haft en plats i bygg- och miljönämnden), påpekar Ann-Marie Fagerström. - Vi har dock haft bra relationer med miljöpartiet på det lokala planet, poängterar hon. Vilka personer som kommer att besätta de olika nämndsposterna är ännu inte bestämt.

östra småland 061020

Inga kommentarer: