lördag, oktober 14, 2006

(v) tar rollen som feministisk opposition

Vänsterpartiets riksdagsgrupp utsåg på torsdagen de ledamöter som ska ingå i partiets feministiska råd. Rådet har till uppgift att samordna och stärka partiets feministiska arbete i riksdagen.

- Högeralliansen driver en bakåtsträvande politik på jämställdhetsområdet, och jämställdhetsminister Nyamko Sabuni är både okunnig och oengagerad, säger Josefin Brink, nyvald sammankallande i feministiska rådet. - En viktig uppgift för vänsterpartiet är att sätta press på regeringen och fortsätta driva skarpa feministiska förslag. Utan en tydlig feministisk opposition finns det risk för allvarliga bakslag för jämställdheten i Sverige, menar hon. - Under de två senaste mandatperioderna har vi fått genomslag för en feministisk vänsterpolitik på alla politikområden i riksdagen, och även om det hänt för lite finns det många framsteg att slå vakt om, avslutar Josefin Brink.

Feministiska rådet består av:Josefin Brink, Stockholm, ledamot i arbetsmarknadsutskottetMarianne Berg, Malmö, ledamot i konstitutionsutskottetRossana Dinamarca, Älvsborg, ledamot i utbildningsutskottetEva Olofsson, Göteborg, ersättare socialutskottet och utbildningsutskottet LiseLotte Olsson, Västerbotten, ersättare i civilutskottet och i socialförsäkringsutskottet

Inga kommentarer: