onsdag, oktober 04, 2006

Volvos beslut hotar miljön

I dag har Volvo meddelat att de inte avser att fortsätta sin utveckling av gasbilar.- Detta är ett mycket märkligt och olyckligt beslut, säger Lars Ohly.
I dag har Volvo meddelat att de inte avser att fortsätta sin utveckling av gasbilar. Volvo kommer istället att fokusera sin miljöbilsutveckling på etanol, E85, och hybrider.
- Detta är ett mycket märkligt och olyckligt beslut. Den privata fordonsindustrin måste ta sitt ansvar när det gäller att utveckla olika typer av miljöbilar, menar Lars Ohly, vänsterpartiets ordförande.
Vänsterpartiet har aktivt verkat för att det måste finnas flera utvecklingsmöjlligheter när det gäller förnyelsbara drivmedel. Det var även bakgrunden till att vi förhandlade fram en lösning i samband med den nya s.k. pumplagen. Bensinstationsägare kan nu ansöka om investeringsstöd till framförallt biogaspumpar på stationer som redan har etanolpumpar. Detta för att möjliggöra att vi inte låser fast oss i bara en teknik.
- Vi kan inte redan nu stänga dörren för biogas som förnyelsbart drivmedel. Volvos agerande är djupt beklagligt och hotar målen om att minska vårt oljeberoende och att minska transportsektorns utsäpp av koldioxid, säger Lars Ohly.


Lars Ohly 061004

Inga kommentarer: