onsdag, december 20, 2006

A-kasse beslutet sköts upp

I dag lyckades Vänsterpartiet och Socialdemokraterna med att skjuta upp beslutet om försämringarna för A-kassan. Båda partierna krävde att förslagen till försämringarna ska behandlas vidare och därför blev det inget beslut i riksdagen i dag som regeringen hade tänkt sig. Det räcker att en tredjedel av riksdagens ledamöter, dvs. 117 personer och tillsammans har Vänsterpartiet och Socialdemokraterna fler riksdagsledamöter än så. När riksdagsdebatten om a-kassan startade i riksdagen radade oppositionen upp argument mot regeringens förslag att sänka ersättningsnivåerna och att höja avgiften till a-kassan. Dessutom hade de synpunkter på att beredningen är slarvig.

Det var en viktig delseger för oss att vi lyckades skjuta upp detta dåliga förslag. Det innebär kanske inte att vi lyckas stoppa förslaget i längden men det innebär att vi fortsätter med kraft och energi opinionen mot regeringens angrepp mot de arbetslösa och vanliga arbetare.
En kvarts miljon människor har skrivit på LOs namninsamling mot nedskärningarna i a-kassan och det kan inte regeringen bara vifta bort. Tillsammans är vi många och tillsammans är vi starka.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bra jobbat!

Nicke Grozdanovski sa...

tackar tackar, Nu tror jag inte det hjälper i längden, men lite grus i blåa maskineriet är alltid välkommet