tisdag, december 05, 2006

Kommunfullmäktige

I gårdagens kommunfullmäktige sammanträde blev jag formellt vald till ledamot i Bildningsnämnden. Det var ju självklart väntat men de är ändå skönt att de är gjort. Alla valen till de olika nämnderna och styrelserna blev som valberedningen hade föreslagit. För vår del i vänsterparitet kan de vara på sin plats att upprepa vilka som kommer att representera vårt parti i de olika nämnderna de kommande fyra åren.

Kommunstyrelsen: Mickel Nilsson, ordinarie ledamot.
Socialnämnden: Hugo Grönlund, ordinarie och Daniel Niklasson ersättare
Bildningsnämnden: Nicke Grozdanovski ordinarie och Mikael Nilsson ersättare
Bygg och Miljönämnden: Lise Kroer ordinarie
Teknik och Fritidsnämnden: Ingen ordinarie men Daniel Niklasson är ersättare

Annars var självklart budgetdebatten den som dominerade kvällen. Socialdemokraternas och vårt budgetförslags antogs av fullmäktige men de borgerliga hade en del invändningar så klart. En av kvällens stora diskussioner var huruvida de är viktigt att kommunen ska bedriva städverksamhet eller kosthållning i egen regi. Där har jag min uppfattning klar. För mig är de viktigt att vår städpersonal är under kommunens tak. Dels för att då har vi själva kontroll över verksamheten och vi vet vad vi får av vår duktiga och kompetenta städpersonal som vi har i Emmaboda kommun. Därmed inte sagt att de som arbetar i olika städfirmor inte gör ett bra jobb.

Den andra knäckfrågan var bostadsbyggandet där den borgerliga oppositionen hade invändningar av att de inte byggts lägenheter på 12 år. Det kan man ha synpunkter på varför de inte byggs innan, för de är vi i behov av. Men jag kan tänka mig att de inte bara är kommunens som bestämmer om de ska byggas eller inte. Byggmarknaden har ju inte varit på topp alltid. Sen är det en process, det är inte bara o bygga hur som helst utan de ska ju utredas och beslutas var man ska bygga. Men vi vet i dag att de byggs nya lägenheter på två håll i Emmaboda så det är positivt. Fast de är viktigt att man bygger lägenheter för alla och inte bara dyra lyxlägenheter.

Det känns bra att den nya budgeten är i hamn nu. Det kommer att innebära ett lyft för Emmaboda kommuns verksamheter. Vi satsar på de nämnder som är mest behov av pengar nämligen Bildningsnämnden och Socialnämnden. Detta är helt i linje med vänsterpartiets slogan: Vänsterpartiet - Ett stenhårt parti som driver mjuka frågor

Inga kommentarer: