söndag, februari 25, 2007

Hammarby Bandy- Vetlanda BK 7-2

Hammarby hade inga bekymmer att vinna första kvartsfinalen mot Vetlanda hemma på Zinkensdamm. Segersiffrorna skrev till 7-2 efter 2-0 i paus. Det stod redan efter 10 minuter 2-0 till Bajen, bägge målen inprickade av Stefan Erixon. Halvleken var trots det rätt så jämn med ett spelförande Hammarby. Vetlandas målvakt Dennis Gustavsson gör en bra insats mellan stolparna och gjorde flera räddningar under första halvleken.

Andra halvlek exploderade Hammarby. Hemmalaget avgör matchen i början av andra halvlek. På 12 minuter gör man fyra raka mål och hastigt och lustigt står det 6-0 på anslagstavlan. Det började i den 51.a minuten då Gustav Björkman gör 3-0 efter en hörna. Fyra minuter senare dras en Hammarbyspelare omkull i straffområdet och domaren Håkan Nystedt dömer straff. En straff som Marcus Bergwall slår in till 4-0. I den 60 minuten slår Richard Kock in 5-0. Tre minuter senare gör Gustav Björkman 6-0 och Hammarby uppträder som ett lag med finalambitioner. Efter det slår Hammarby av på farten och tillåter Vetlanda sticka upp. Det utnyttjar VBK med att göra två snabba mål. Denis Riabtjevksi reducerar till 1-6 efter 71 minuter och minuten senare gör Rolf Hedberg 2-6 på hörna för Vetlanda. Vetlanda hade fler lägen att närma sig målmässigt men närmare än så kom inte laget från Småland. Istället avslutar Kalle Spjuths läcka 7-2 matchens målkavalkad i den 83 minuten.

Inte så mycket att orda om. Hammarby var några klasser bättre än Vetlanda som var bleka stundtals. Kanske veckans matcher mot Vänersborg satt i benen. Jag kan inte se hur Hammarby ska tappa detta. Men det är ny match på tisdag i Vetlanda och den ska spelas om det och Vetlanda lär vara revansch hungriga så det gäller för Hammarby att fokusera direkt på den matchen.

I dagens andra kvartsfinal slog Västerås SK- Falun med 5-0