tisdag, februari 27, 2007

Vetlanda BK- Hammarby Bandy IF 3-4

I en otroligt spännande bandymatch mellan Vetlanda och Hammarby tog sig Bajen till semifinal efter seger 4-3 efter 3-2 i paus. Men det satt hårt åt och Bajen fick verkligen strida för segern. Bajen började precis som hemma i söndags med att snabbt gå fram till 2-0 efter bara 10 minuters spel. Efter sju minuter gör Kalle Spjuth 1-0 efter en fin uppåkning, tre minuter senare ökar Robin Sundin på till 2-0 på ett långskott och Hammarby hade kopplat greppet. Men Vetlanda kom tillbaka och reducerade till 1-2 efter 18 minuter på hörna genom Patrik Gustafsson som får till ett bra skott bakom Bajens utmärkte målvakt Andreas Bergwall. Men Hammarby replikerade nästan direkt även det på hörna då Stefan Erixon får träff på bollen som går in i mål. Matchtid 23 minuten. Hammarby tyckte jag spelade klokt med ett fint passningsspel och ett bra försvarsspel. Men även VBK gör en väldigt bra match och hoppet tändes för smålänningarna i den 27 minuten då Denis Riabtjevksi gör en soloräd förbi Bajens backar och får till en otagbar skott som letar sig in i nätmaskorna till 2-3. Sen skapar lagen några chanser till ytterligare mål med det stannar till 2-3 till i paus i en välspelad första halvlek

I andra halvlek kopplar Hammarby pånyo greppet i den 48 minuten då Marcus Bergwall gör 2-4 på en hörna och nu trodde nog många att de skulle rinna iväg för Hammarby för hemmalaget började hänga med huvudena. Men i den 54 minuten dömer domare Stefan Lisell straff för Vetlanda. Men Vetlandaspelaren Rolf Hedberg missade målet och det såg ännu tyngre ut för VBK och hoppet om att Hammarby skulle gå ifrån ökade. I samband med straffen åkte Bajens Olov Englund ut på en 10minutare. I den 58 minuten skjuter Vetlandas Patrik Gustafsson ett skott som tar på en skridskor och in i mål. Vetlanda fick kontakt igen och nu följde en halvtimmes gastkramande bandy. Ett vilt kämpande Vetlanda gick för kvittering och Hammarby skapade en del chanser med bl a efter några hörnor. Men klockan tickade sakta men säkert och väldigt befriande ner mot 90 minuter. I slutminuterna forcerade Vetlanda och var ytterst nära att kvittera. Men med tur och skicklighet så lyckades Bajen freda målet från påhälsning och semifinalplatsen var ett faktum

Hammarby fick en betydlig svårare resa än vad som var fallet i söndags hemma på Zinken. Men man gör det ändå bra tycker jag för man vinner ju matchen. Man spelade smart och stack upp när det behövdes och gjorde en bra match defensivt. Nu väntar precis som förra säsongen Västerås SK i semifinal, där första matchen spelas på Rocklunda, Västerås på söndag.