fredag, februari 16, 2007

Årets bragd

Vi i teatersällskapet i Åfors vann ju som bekant årets bragd i onsdags på Emmaboda galan. Med hård konkurrens från två andra nominerade, som också hade förtjänat priset så knep vi med föreställningen ”I skenet från en glasugn” första platsen.




















Hårt målmedvetet arbete med god kamratanda var nyckeln till framgången för oss. Tillsammans skapade vi historia med vår förställning. Det är en stor ära och stolthet att få vara en del av denna stora händelse som vi skapade i höstas.

Juryns motivering till bragden:
"Det blev en succé. Denna bragd kunde ingen ana. Att prestera något så fantastiskt på så kort tid är överväldigt. Det är omöjligt att välja ut någon. De är alla värda en Oscar!"

Nu när man har lite distans till föreställningarna, det har ju gått två månader och en halv månader sedan slutföreställningen men ändå finns föreställningen i mitt huvud, ja kan svära på att de finns i allas medverkandes minne. Det är i alla fall det vi pratar om när man träffar de andra. Dessutom blir man ofta påmind av vänner och andra som såg någon eller flera av föreställningarna. Så nog har vi gjort något stort som det kommer att pratas om länge i bygderna runt omkring. I och med vår framgång med teatern som berättar Åfors historia så har vi satt vår kära lilla ort på kartan och jag hoppas att våra föregångare som bott och verkat i Åfors innan oss är stolta över att vi berättat deras historia och vi inte har glömt dem.

Inga kommentarer: