onsdag, mars 28, 2007

Behåll förmögenhetsskatten

Vänsterpartiet säger nej till regeringens förslag att avskaffa förmögenhetsskatten eftersom det bidrar till att öka klyftorna mellan fattiga och rika. Förslaget kommer i regeringens vårbudget i april.- Regeringen skänker fem miljarder kronor till de redan rika, det är pengar som behövs i välfärden, säger Ann-Marie Wallouch, ledamot i riksdagens skatteutskott (v).

- Det är inte runt fikaborden på förskolorna eller bland personalen på våra äldreboenden som det skålas i champagne idag. Det här är pengar som behövs i välfärden, för att öka personaltätheten och för att höja kvinnors löner. Genom att avskaffa skatten skänker regeringen omkring fem miljarder kronor till dem som redan har mest, säger Ann-Marie Wallouch.

Vänsterpartiet föreslog i höstas i sitt budgetförslag att skatten på högre inkomster skulle skärpas för att göra skatterna mer rättvisa.

- Finansministern är pinsam när han påstår att alla vinner på att skatten avskaffas. Det är så bakvänt det kan bli. Höginkomsttagare och förmögna vinner på regeringens jobbskatteavdrag på 38 miljarder, de vinner på en avskaffad förmögenhetsskatt, de vinner på en framtida avskaffad fastighetsskatt och de vinner på skattesubventioner för städning i hemmet, säger Wallouch.

2 kommentarer:

Mikael.R.Nilsson sa...

ja sa jag inte det på torget i valrörelsen att de nya moderaterna är samma gamla unkna högerpolitik

Nicke Grozdanovski sa...

Jodå.. det sa vi båda att de är. Inge arbetarparti där inte ...