torsdag, mars 29, 2007

Dessa sk. experter

Sverige föll tungt i Belfast i EM-kvalet igår mot Nordirland. Förlust med 1-2 efter mål av Johan Elmander och två mål av David Healy. Matchen är väl inte så mycket att orda om. Orden som jag känner har redan sagts av många. Sverige gör ingen bara match och borde inte förlora denna match mot Nordirland. Men det som retar mig är alla dessa experter som innan match underskattade Nordirland för att sen efter match starta sitt gnälltugg.

Visst borde man vinna, visst man borda köra över Nordirland enkelt det spelar ingen roll att det var på bortaplan, Sen att Nordirland slagit Spanien hemma innan och spelat 0-0 borta mot Danmark har ingen betydelse. Det är inget lag vi möter utan rundningsmärken. David Healy är ingen klassspelare, sen att han gjorda alla tre målen mot Spanien och tre mål mot Liechtenstein det betyder ingenting. Han spelar ju bara i bottenlaget Leeds i engelska andra ligan. Ungefär så lät det, inte ordagrant givetvis men det var där åt tankarna gick innan avspark bland dessa.

Jag varnade alla för Nordirland. Det är ett lag som numera spelar med otroligt hjärta och vilja. Sverige går inte in och bara vinner en sådan match. Man måste vara 100 % fokuserade på uppgiften och gå in med samma procentsats under matchens gång. Det är faktiskt ett lag till på plan innan, under och efter matchen. Ett lag som gör allt för att vinna matchen också och därmed gör det svårt för Sverige att spela sitt spel. Efter segern i höstas mot Spanien hemma på Råsunda hyllades Sverige med all rätt. Nu fick vi får första förlust igår och då är genast olyckskorparna igång med sitt kraxande om skandal, chockförlust, fiasko och katastrof mm. Alla verkar chockade utom jag.


Nu förlorade vi matchen och det är bara att komma igen. Vi är fortfarande i slagläge och har allt i egna händer. Nu väntar Danmark borta härnäst och då måste vissa spelare höja sig några snäpp eller fundera på att inte vara med om man inte vill prestera bättre. Förlust i Köpenhamn i juni så blir det en tuff resamot nästa sommars EM-slutspel. Men än är det inte på långa väger någon katastrof

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja tur det bara är fotboll inget allvarligare *s* Micke