torsdag, mars 08, 2007

Vänsterpartiet kom trea i Drogkampen

I kväll ordnade IOGT-NTO tillsammans med NBV (Nykterhetsrörelsens bildningsverksamhet) en drogkamp mellan de politiska partierna här i Emmaboda kommun. Drogkampen var i form av en frågetävling mellan de olika partierna som fick ställa upp med minst två och högst fyra personer. Alla sju partier som verkar i Emmaboda ställde upp och det blev en spännande tillställning.

Drogkampen gick till så att det var 10 stycken delmoment. I varje delmoment ingick en A och en B fråga, En alternativ fråga med tre valmöjligheter och en fråga där man fick en rubrik och efter det fick man välja satsa mellan 1 och 5 poäng. Svarade man rätt fick man den poängen svarade man fel eller avstod fick man minuspoäng. Jag tänker inte berätta vilka frågor det rörde sig om mer än att de var alkohol- narkotika och tobaksfrågor. Detta för att de är en landsomfattande kampanj och tävling som genomförs i de olika kommunerna.

Vänsterpartiet representerades av mig Nicke Grozdanovski, Lise Kroer, ordförande Mikael Nilsson och vår unge Daniel Niklasson. Vi kämpade på bra och skrapade ihop 28 poäng och det räckte till en fin tredje plats.


Vann gjorde Centerpartiet med 35 poäng, en poäng före Miljöpartiet med 34poäng. Fyra kom Kristdemokraterna med 25poäng, femma moderaterna med 23poäng, sexa Folkpartiet med 18 och sist Socialdemokraterna med 3 poäng.

Sammanfattningsvis var det en trevlig form av information om dessa allvarliga frågor som droger och alkohol är. Man fick information av varje delmoment av de som ledde tävlingen. Jag vill tacka arrangörerna IOGT-NTO och NBV för ett trevligt initiativ och god stämning.

Inga kommentarer: