torsdag, april 19, 2007

Inför IFK Malmö- Hammarby IF



IFK MALMÖ- HAMMARBY IF, MALMÖ IP, KL 1900
I dag åker Hammarby söderut för en match i svenska cupens andra omgång. Motståndet är Div1 laget IFK Malmö. Självklart är Hammarby storfavoriter att ta sig vidare i årets cup. Svenska cupen har inget högt status tyvärr, men tränaren Tony Gustavsson tar cupen på största allvar. Det är en port till Europa om man vinner cupen. Dessutom har Bajen aldrig vunnit i svenska cupen så det är hög tid i år.

Hammarby ställer upp med ett slagkraftig lag på planen i kväll. Hur tränaren Tony Gustavsson väljer att formera sitt lag är lite osäkert. Enligt hemsidan är målvakten Erland Hellström sjuk så han missar kvällen match. Det är lite synd tycker jag för att det hade varit ett ypperligt tillfälle att få matchträning som han väl hade behövt. Nu får Richard Kingson stå. Annars tror jag det blir en skön mix av gammalt och ungt i startelvan. Tyvärr är mittfältaren Mikkel Jensen skadad igen så han spelar inte, Inte heller backen Emil Johansson som skadade nacken senast mot Trelleborg, men förhoppningsvis gör backen Christian Traoré och mittfältaren Petter Andersson årsdebut efter deras skadebekymmer. Sen hoppas jag att anfallaren Nkosinathi Toni Nhleko får spela från start. Han behöver matchträning och ökad självförtroende.

IFK Malmö är en gammal klubb. Redan 1899 bildades klubben. Fotbollssektionen bildades fyra år senare 1903. 1909 splittrades klubben då en del spelare lämnade IFK och bildade den nya klubben Malmö FF. IFK har spelat 13 allsvenska säsonger och har som bäst en andra plats och den kom 1960. Men efter 1962 då laget åkte ur har man inte varit i allsvenskan. Numera huserar klubben i DIV 1 södra och där har man har inlett med en förlust borta mot Ängelholm med 2-0 i premiären

Hammarby kommer förhoppningsvis att kunna spela ut men då gäller det att inte underskatta motståndet. Malmö kommer att göra allt de kan för att spoliera Hammarbys avancemang. För dem är det årets match och de har inget att förlora. Men om Hammarby spelar normalt med det bolltempo de har i kroppen så kommer laget att vinna.

Tips: 1-5

1 kommentar:

Mats sa...

Stanna allsvenskan, NU.
Charlie davies tycker jag är ett intressantare alternativ än Thleko, främst för sin snabbhet.
Mot aIK så måste nivån höjas annars blir det torsk. Det funkar med 50 % mot allsvenskans sämsta lag Trelleborg.
Nu åker vi på olympiatravet, ha en härlig helg.