tisdag, april 03, 2007

Veckans stryktipsförslag

I dag är det första tisdagen i april och till helgen börjar fotbollsallsvenskan igen. Det ser man på den första matchen på veckans kupong som är Elfsborg- Malmö FF. Två tippade topplag som möts redan i premiären. En svårtippad match där hemmalaget är knappa favoriter och får mitt utgångstips, men självklart måste den matchen garderas och den garderas med en X. Mer om allsvenskan kommande dagar.

De engelska matcherna rullar däremot in mot sitt slutskede och matcherna börjar bli mer och mer avgörande för lagen. Sex poäng skiljer Manchester U (78p) och Chelsea (72p) med sju matcher kvar. Manchester U möter Portsmouth borta i match 5 och får en 2. I bottenregionen är kampen hård med många lag inblandade. De skiljer sex poäng mellan 12 placerade Middlesbrough (36p) och 18 placerade Charlton (30p) som för närvarande ligger på nedflyttningsplats. Många av dessa lag finns med på kupongen och det är viktigt att kolla in tabellen innan man sätter in tecknen.

I andra ligan är det också hårt om platserna i toppen och i botten. Här är match 12 ett toppmöte mellan Sunderland som just nu ligger på tredje plats med en poäng upp till andra platsen som ger en direktplats till nästa säsongs premier league och Wolverhampton som åkte på stordäng förra lördagen hemma mot Southampton. 0-6 slutade den matchen. Wolves ligger sexa i tabellen och just nu på kvalplats. Sunderland får mitt tips, alltså en etta.

Match 1 är alltså en allsvensk match, match 2- 8 är från premier league och match 9-13 är från andra ligan, League Championship. Som vanligt kör jag 32 raders system dvs. fem halvgarderingar och enkelraden kommer först och mina garderingar sen.

1. Elfsborg- Malmö FF 1 X
2. Arsenal- West Ham 1
3. Blackburn- Aston Villa X 2

4. Middlesbrough- Watford 1
5. Portsmouth- Manchester U 2
6. Reading- Liverpool 2 X

7. Sheffield U- Newcastle X
8. Wigan- Bolton 1 X
9. Cardiff- Sheffield W 1

10. Crystal P.- Preston 2 1
11. Luton- Southampton 2
12. Sunderland- Wolverhampton 1
13. W. Bromwich- Stoke 1

Good Luck

Inga kommentarer: