söndag, maj 20, 2007

Inför Gefle IF- Hammarby IF










GEFLE IF- HAMMARBY IF, STRÖMVALLEN KL1700

I eftermiddag åker Hammarby upp på sin enda bortaresa som går norrut från Stockholm sett. Färden går till Strömvallen, Gävle för match mot Gefle. Hammarby har varit i farten under veckan då man slog Carlstad United i Svenska cupen. Men det krävdes straffar för att nå vidare avancemang. Gefle vann också på straffar då man hemma slog ut Djurgården ur cupen. Men nu är det alltså allsvenskan som gäller för båda lagen.

Hammarby dras med några skador. Backen David Johansson och mittfältaren Mikkel Jensen dras fortfarande med sina skador. Borta är också Toni Nhleko som har problem med sina ljumskar och de två magsjuka Jocke Jensen och Isak Dahlin. Men tillbaka från avstängning är Erkan Zengin och även Sebastian Eguren verkar vara klar för spel. Han fick en smäll i foten mot Carlstad.

Mellan stolparna står som vanligt i mina ögon allsvenskan bästa målvakt. Med styrka och mod har Richard Kingson vuxit till en jätte i målet. Ett av de allra bästa nyförvärven Bajen har skaffat någonsin vill jag nog påstå. Tre insläppta på sex matcher talar sitt tydliga språk.

Backlinjen som har varit nedskriven kommer att få vara på tårna i eftermiddag. Gävle har duktiga anfallare som kan ställa till det om man inte är vaksam. Christian Traoré och Suleyman Sleyman kommer att bilda mittbackspar och den unge och lovande José Monteiro de Macedo kommer att finnas på högerkanten. Vänsterkanten är fortfarande enligt uppgift öppen. Det står mellan Emil Johansson och Gunnar T Gunnarsson. Vi får se vem tränare Tony Gustavsson väljer att få starta matchen

På mittfältet är som tidigare nämnts Erkan Zengin tillbaka och Sebastian Eguren spelar också. En av Hammarbys bättre spelare under våren har varit Louay Chanko som med rörlighet och vilja har varit en jätte på mittfältet. Jag skulle verkligen unna honom att spräcka sin egen målnolla snart. Det skulle vara stort för Chanko att bli målskytt. Petter Andersson har inte efter sina två underbara mål mot Brommapojkarna för tre matcher sen nätat igen. Men han gjorde en underbar framspelning sist hemma mot Örebro till Heidar Geir Juliusson som avgjorde matchen med sitt 1-0 mål på övertid.

På topp tycker jag faktiskt att just nämnde Heidar Geir Juliusson ska få chansen från start och låta Charlie Davies starta från bänken. Det är ett tufft beslut men jag tycker Heidar Geir Juliusson gjorde ett väldigt bra inhopp senast medan Davis har lite svårt med att få till det sista avslutet. Men förmodligen kommer ändå Davies att starta bredvid Paulinho. Det var Paulinho som gjorde Bajens enda mål i onsdags mot Carlstad. Hoppas det målet kan få det att lossna för brassen. Även att Davies om han nu får starta får sätta sitt första mål. Det skulle betyda jättemycket för hans självförtroende och då kan de bli en riktigt islossning i kommande matcher för Davies


Gefle IF är ett lag som verkligen har etablerat sig i allsvenskan. Man spelar sin tredje raka allsvenska säsong. Man är väldigt hemmastarka och har två segrar och en oavgjord hittills på hemmaplan. Gefle hittar vi på en åttonde plats i tabellen med 8 inspelade poäng. Man har ingen stjärnspäckad trupp förutom René Makondele som för övrigt är tillbaka igen efter några matcher frånvaro av personliga skäl, Andra spelare att hålla järnkoll på är målskytten Johan Oremo som sänkte Kalmar FF i Gefles senaste hemmamatch med två stänkare. Han har ytterligare ett mål på sitt konto. Annars är Gefle ett kollektivt hårt jobbande lag som Hammarby inte kommer få det lätt emot. Gäller att komma rätt in i en sådan här typer av matcher.

Hammarby var väldigt stillastående i senaste matchen mot Örebro SK och tydligen var det detsamma mot Carlstad. Vi måste få upp bolltempot och energin i spelet. Passningarna måste vara mer precisa. Varje felpass kan kosta oss ett baklängesmål eftersom Gefle ställer om blixtsnabbt på Strömvallens konstgräs. Även om vi i dag är gäster så måste vi ta för oss på planen och vinna närkamperna. Vi har ett tungt lag som vi måste utnyttja. Det kommer att bli en kampfylld match med inte så mycket skönhetsinslag utan det laget som har viljan kommer också att vinna. Som vanligt gäller det att vi hjälper varandra och att bli spelbara när vi har kontroll över bollen. Därför är rörlighet nyckelordet i eftermiddag och jag hoppas vi får se det i den grön vita Bajenbenen.

Jag tror att Hammarby vinner en tät match med matchen enda mål och det kvittar vem som gör målet men om Davies får sätta den blir man väldigt glad för hans skull.

Tips: 0-1

Inga kommentarer: