söndag, maj 13, 2007

Inför Hammarby IF- Örebro SK



HAMMARBY IF- ÖREBRO SK, SÖDERSTADION, KL 1600
I eftermiddag spelat Hammarby sin tredje hemmamatch i årets allsvenska och för tredje hemmamatchen i rad tar man emot en nykomling på Söderstadion. Efter i tur och ordning tagit emot Trelleborg och Brommapojkarna är det dags för Örebro SK att gästa Söderstadion. I mina ögon är Örebro den bästa av de tre nykomlingarna. David Johansson och långtidsskadade Mikkel Jensen är inte tillgängliga inför dagens match likaså den avstängde Erkan Zengin

Richard Kingson fortsätter i målet. Han gjorde verkligen en bra match i den senaste matchen nere i Malmö då han visade pondus och stabilitet i målet. Hoppas verkligen Hammarby kan förlänga hans kontrakt som löper på tre månader.

Det blir inga förändringar sen senaste matchen förutom att Erkan Zengin är avstängd och det är ett litet avbräck. Hoppas hans ersättare på mittfältet Haris Laitinen kan fylla ut hans plats. Haris är inte lika tekniskt som Erkan men han har ett fightinghjärta som kommer till nytta på planen.

Försvaret började darrigt i senaste matchen och det var i början av matchen som Malmös enda mål kom. Men efterhand spelade man upp sig och även om Malmö hade mycket boll och förde matchen så skapade skåningarna inte så många klara chanser. En del av detta har försvarspelarna. Jag vill plussa extra för den unge backen José Monteiro de Macedo som blir bättre och bättre för varje match. Även Christian Traoré tycker jag har gjort bra ifrån sig sen han kom in i senaste hemmamatchen mot BP. Han är en viktig kugge i den bakre leden tillsammans med rutinerade och vikarierande lagkaptenen Suleyman Sleyman.

Mittfältet är ett Hammarbys starkaste lagdel. Louay Chanko och Sebastian Eguren har visat vägen i de tidigare matcherna. Chanko har slitit och varit nästan överallt på planen medan Eguren har tyngden och gjorde ett vackert distansmål i Malmö. Vad Petter Andersson kan vet vi sedan matchen mot BP. Han kom lite bort i den senaste matchen men gjorde ändå en godkänd insats. Hoppas han fortsätter på den inslagna vägen. Mittfältarna ska ju vara ett understöd i anfallet samtidigt som man ska ha ett öga på ev. kontringar från motståndarna. Man ska störa motståndarna högt upp på planen så att de inte får igång sitt spel.

Anfallarna har inte riktigt kommit upp i normal standard. De två på topp har haft det lite tyngre i säsongupptakten. Paulinho har visserligen gjort två mål, men tycker ibland han försvinner under matcherna och det oroar mig lite. Charlie Davies skapar en del målchanser men har en så länge inte hittat rätt i målfabrikationen. Davies är ung och det har varit en omställning att komma från USA till Sverige för honom. Det kommer att lossna för 21 åringen när som helst. Jag är inte speciellt orolig så länge Davies skapar målchanser. Hoppas det kan lossna för Davies i eftermiddag och att även det kan lossna för Paulinho

Örebro är tillbaka i allsvenskan efter att ha efter en tvångsnedflyttning spelat två säsonger i Superettan. Började serien bra och var obesegrade fram till den senaste matchen då Göteborg slog Örebro med hela 4-0 på Berhns Arena. Nu har man en seger tre oavgjorda och en förlust. Som jag sa innan är i mina ögon Örebro den bästa av de tre nykomlingarna och ett lag att ta på allvar. Man siktar på att snuva Hammarby på poängen i eftermiddag. Spelare att hålla ögonen på för Bajen är anfallaren Nedim Halilovic som har gjort två mål för ÖSK av de fyra som bortalaget gjort. En tänkbar målskytt är Stefan Rodevåg som gjorde 17 mål för Falkenberg i Superettan i fjol. Nu väntar han på sitt första allsvenska mål och vi får hoppas att det dröjer till efter matchen i eftermiddag. Den hårdskjutande dansken Lars Larsen ska inte få utrymme att lossa sina kanoner. 1 mål har det blivit för dansken hittills i år. Örebro har bara släppt in sex mål och då kom fyra av de i senaste matchen mot Blåvitt. Alltså har ÖSK normalt sätt ett bra försvar men kan falla igenom om Hammarby tidigt kan få hål på dem. Det är det som Bajen ska sikta på.

Normalt sätt ska Hammarby vinna denna match, men inget känns riktigt normalt denna upplaga av allsvenskan. Men kan vi bara få igång vårt spel och kämpa som vi har gjort tidigare ska mycket till om Örebro ska åka hem med någon poäng. Vi hoppas också som jag har skrivit tidigare att det lossnar för anfallsparet och jag sticker ut hakan och säger att Paulinho gör två och Davies gör sitt första efterlängtade mål och så gör någon av mittfältarna ett mål så har vi fyra. Sen tror jag att Bajen håller nollan på hemmaplan igen, Alltså är mitt tips 4-0 till Hammarby. Men det förutsätter att det är vi som har taktpinnen och att vi får tidigt tag i matchen och visa att det är Örebro som är gäster och får finna sig i det. Nu kör vi för seger.
Tips: 4-0

3 kommentarer:

Anonym sa...

tyvärr nicke. 4-0 lite väl mycket. Ska vara glad om ni vinner. Men ja tro mer på 1-2=) örebro e heta nu=)=) Bajen får det svårt i år tyvärr;)

Anonym sa...

tyvärr Jägarn...
1-0 seger, sen så kan jag säga att 4-0 av Nicke va lite väl mkt. men nicke är inte känd att va objektiv när de gäller hans lag.

Nicke Grozdanovski sa...

Vi får det inte svårt Jägarn. Vi toppar allsvenskan och vinner fast vi spelar dåligt :-)

*Forza Bajen*