tisdag, maj 08, 2007

Inför Malmö FF- Hammarby IF



MALMÖ FF- HAMMARBY IF, MALMÖ STADION, KL 1900
I kväll bär det av för Hammarby ner till Skåne och rikets tredje stad Malmö för match mot Malmö FF. En tuff uppgift väntar alltså våra grönvita hjältar. Men optimismen spirar runt laget och förhoppningarna är att ta hem minst en pinne. Långtidsskadade Mikkel Jensen David Johansson, Sebastian Castro-Tello och Jeffrey Aubynn är alla skadade inför matchen.

Således kommer Richard Kingson att stå i målet. Han kommer troligtvis att få visa att han är en duktig målvakt eftersom matchbilden kommer att bli att Malmö kommer att föra matchen och då gäller det att stå upp i Bajen försvaret. Försvaret har spelat upp sig och nu när Christian Traoré är tillbaka på mittbacksplatsen ser försvaret starkt ut. Suleyman Sleyman är given tillsammans med Gunnar Gunnarsson i backlinjen. Det gäller för backarna att inte backa ner för långt utan störa Malmös anfall högre upp planen.

Mittfältet ser otroligt starkt ut. Den hårdskjutande Petter Andersson är en viktig kugge på mittfältet tillsammans med slitvargarna Louay Chanko och Sebastian Eguren. Lägg därtill tekniske Erkan Zengin så har Hammarby det gott ställt på mittfältet. Vem kan glömma Petter Anderssons comeback mot BP i förra omgången då han gjorde två drömmål i första halvleken. Louay Chanko har tidigare spelat i Malmö så han kommer tillbaka till Malmö stadion igen. Chanko har i de senaste två matcherna gjort väldigt bra ifrån sig och jag hoppas han blir inspirerad när han nu återvänder till Stadion och gör ytterligare en bra match.


På topp har vi som vanligt Paulinho och den unge Charlie Davies. Paulinho har gjort två mål och jag hoppas han börjar hitta målet oftare nu. Charlie Davies har ännu inte gjort något mål, men han har tidigare oroat motståndarnas försvar med sin snabbhet och teknik och snart sätter han sitt första mål. Det gäller att mittfältet och anfallarna samspelar och har snabbt kontringspel. Det kommer att krävas eftersom det kommer att bli utrymme för kontringar för Bajen.

Malmö FF är en av årets stora guldfavoriter. Man har ett väldigt bra lag som förmodligen kommer vara med i toppen när allsvenskan summeras framåt hösten. Senaste matchen i allsvenskan var hemma mot AIK och då vann Malmö med klara 4-0 efter ett imponerande spel. Spelare att extra se upp med är anfallarna Jonatan Johansson och Junior som är ett högklassiskt anfallspar. Det gäller för Hammarbyförsvaret att neutralisera dessa. Sen är mittfältarna också bra, men mänskliga också. Kan Hammarby utmanövrera Malmös mittfält är mycket vunnet. Daniel Andersson är motorn i Malmös mittfällt tillsammans med den gamle Yxel Osmanovski och den unga Ola Toivonen. Målvakten Jonas Sandqvist är bra men han kan darra lite om han blir pressad.


Malmö är favoriter i kvällens match. Men Hammarby har goda möjligheter att störa Malmö och knipa en eller tre poäng. Hemmalaget är ett bra lag, men det är vi med. Det viktiga är att stå i emot Malmö pressen i början av matchen så att man kan komma in rätt i matchen. Sen givetvis inte backa hem alltför långt utan sätta press på hemmalaget tidigt så att inte de får igång sitt spel. Sen är det viktigt att sätta chanserna när de dyker upp och att spela sitt spel så mycket det går. Det är förödande att anpassa sig efter motståndarna. De två senaste besöken på Malmö Stadion har slutat lyckligt, 1-0 2005 och 2-1 i fjol. Hoppas att den sviten fortsätter i kväll även om jag är helnöjd med en pinne. Det brukar bli underhållande matcher mot Malmö, det tror jag det kommer att bli ikväll med.

Tips: 0-1

3 kommentarer:

Anonym sa...

Så jävla typiskt bondebajen, Emmaboda?

Support your local team ey?

Mats sa...

Djurgården?
Borde inte det heta Skansens iF istället?
Hammarby är hela folkets lag till skillnad ifrån Djurgården som är en högst lokal företeelse.

Nicke Grozdanovski sa...

Jag bor i Söder alltså är jag Hammarbyare. Så enkelt är det

Dessutom håller jag på mitt lokala lag också. :-)