torsdag, juni 14, 2007

Hammarby IF- IFK Norrköping 1-2

Hammarby dominerade kvällens Svenska cupmatch mot IFK Norrköping hemma på Söderstadion. Men trots det så förlorade man matchen med 1-2 efter 0-0 i paus. Bajen inledde med ett högt tempo och bra passningsspel. Men redan efter en minut skapade Norrköping matchens första farliga chans när en missad rensning och påföljande skott turligt gick rakt i famnen på en halvliggande Erland Hellström. Charlie Davis den unga amerikanske forwarden gjorde det mesta rätt i går förutom att sätta bollen i mål. 10 minuter hade gått när ett skott styrdes mot mål efter ett snyggt uppspel. Heidar Geir Juliusson satsade för fullt på bollen och krockade med målvakten, som dock kom tillbaka till spel. I den 12 minuten var Charlie Davies nära att göra mål. En straffsituation i den 18 minuten kunde mycket väl ha renderat i en straffspark för Bajen när Petter Andersson fälldes i straffområdet men domaren valde att fria. Efter halva halvleken flyttade Norrköping upp laget och lättade på Hammarby trycket men själva skapade man inga stora chanser. De klaraste chanser fortsatte Hammarby att skapa men bollen ville inte in utan halvleken slutade 0-0

Även i andra halvleken rivstartade Hammarby. När det hade gått 49 minuter så kom Charlie Davies helt fri med målvakten men stötte bollen tätt utanför. Minuten efter räddade Sasa Sjanic i Norrköpings mål ett närskott från Juliusson. I den 50 minuten kom äntligen 1-0 till Hammarby när Heidar Geir Juliusson forcerar in bollen i mål efter en fin passning av Charlie Davies. Helt rättvist att Bajen tar ledningen. Även tvåan hängde i luften när Sebastian Castro-Tellos skott räddades åter av den utmärkte Norrköpingsmålvakten. Trots att bortalaget kom liksom i första halvleken in i matchen så fortsatte Bajen att skapa målchanser och de allra flesta gångerna var det Charlie Davies som var arkitekt. Fram till slutet av matchen var det stängt i Hammarbys försvar mycket tack vara den utmärkte backen Christian Traoré. Norrköping bytte in Daniel Bamberg i den 74 minuten och kvitterade helt orättvist till 1-1 i den 84 minuten på en hörna där den nyinsatte Bamberg med ett skott sköt bollen förbi Erland Hellström i Bajenmålet. Tungt mål att få mot sig. I 90 minuten får Charlie chans att avgöra matchen. Efter att ha rundat målvakten och ska lätta in bollen, får olycklige Charlie hela foten under bollen och skjuter från nära håll över målet. I den 4 tilläggsminuten föll avgörandet. Norrköping fick en frispark snett till vänster om straffområdet och Bamberg sköt in segermålet 2-1 förbi en passiv försvarsmur.

Tyvärr så är alltså Hammarbys cupäventyr över för i år. Som tröst kan man säga att man kan börja koncentrera sig på allsvenskan. Men cupäventyren fortsätter i Intertoto cupen som inleds den 23 juni då man möter KÍ Klaksvik från Färöarna. Sett till alla chanser och spelövertaget borde Hammarby ha vunnit över Norrköping. Men Bajen har svårt att få till det sista ögonblicket just nu. Man sumpar många målchanser och Charlie Davis drömmer nog mardrömmar i natt om alla lägen han missade. Men någon gång måste det ju lossna och det hoppas jag att det börjar redan i nästa match, den tuffa derbyt mot Djurgården på tisdag.