fredag, juni 22, 2007

Inför Hammarby IF- KÍ Klaksvik

I morgon är det dags för Hammarbys äventyr ute i Europa att börja. Det sker på Råsunda då vi tar emot KÍ Klaksvik från Färöarna. Jag ska erkänna att jag inte kan så mycket om det färöiska laget. Men så här har Hammarbys hemsida genom skribenten Håkan Olsson skrivit om KÍ Klaksvik:

KÍ bildades redan 1904 som den andra fotbollsklubben på Färöarna. KÍ står för "Klaksvíkar Ítróttarfelag". Klaksvik (5 200 invånare) ligger på ön Bordoy och är efter huvudstaden Torshavn det största samhället på Färöarna. Laget får dock inte spela internationella matcher på hemmaplan, liksom för Hammarby är hemmaplanen inte godkänd för spel inom UEFA. Klaksvik planerar emellertid för en större idrottsanläggning inom några år, dessutom byggs en tunnel under havet för förbindelse med huvudöarna. Tills vidare får man ta sig dit med bilfärja om man mot förmodan skulle ha något ärende dit (dock inte till matchen mot Hammarby). Laget spelar i den högsta färöiska divisionen, som heter Formuladeildin. Laget har figurerat i europeiskt cupspel genom åren vid fjorton tillfällen med endast en vinst och en oavgjord på pluskontot, den totala målskillnaden är 11-44.En av laget spelare, målvakten Meinhardt Joensen, var med i landslagstruppen i EM-kvalet senast mot Italien och Skottland. Joensen fick emellertid inte spela utan sitta som avbytare. Årets deltagande för KÍ i Intertotocupen är ett resultat förra årets fjärdeplats i Formuladeildin. Hittills under denna säsong har det gått trögt för laget. Av tio lag i Formuladeildin ligger KÍ på en blygsam åttonde plats och utan seger på de senaste sex omgångarna.


Normalt ska Hammarby vinna en sådan här match lätt och det jag också Bajen gör. Jag tror och tippar på en 6-0 seger för Hammarby.

Inga kommentarer: