tisdag, juli 17, 2007

Inför Hammarby IF- Kalmar FF



HAMMARBY IF- KALMAR FF, SÖDERSTADION, KL.1900
Efter tre veckors frånvaro så kommer Hammarby äntligen hem till Söderstadion i morgon kväll då Kalmar FF gästar Söderstadion i den 14 allsvenska omgången. Under dessa veckor har Hammarby varit på Färöarna, Helsingborg, Irland och Kalmar. Det har gått bra i de europiska cuperna men mindre bra i allsvenskan där det har blivit två raka förluster. Men nu är det alltså dags för hemmamatch i vår riktiga hemmaplan istället för Råsunda som det har varit fallet i cupspelen. Senast vi spelade där var den 27 juni då vi slog IFK Göteborg med 3-1.

I mål står Benny Lekström eftersom Erland fortfarande är skadad. Benny stod i senaste matchen mot Cork och gjorde de bra de få gånger han hade att göra. Han är en nyckelspelare och kommunikationen måste fungera med backarna så att det inte blir sådana misstag som vid KalmarS 1-0 mål. Men jag tror att Benny växer sig starkare med uppgiften och spikar igen målet i morgon.

I Försvaret är Christian Traore tillbaka efter sin avstängning. Han är nyttig där bak med sin rutin och kampvilja. Däremot är Emil Johansson borta pga. Ljumskproblem. Förmodligen tar Jose Monteiro hans plats på kanten. Lagkapten Suleyman Sleyman är given i mittförsvaret och han är viktig som dirigent för backlinjen. Det är jätteviktigt att försvaret inte slarvar i uppspelen utan man måste slå säkra passningar annars är Kalmaranfallarna där och hugger direkt.

Mittfältet är den vanliga förutom att Sebastian Eguren är avstängd för tre gula kort och det är ett litet avbräck. Förmodligen går Harris Laitinen in och tar Eguren plats i det offensiva mittfältet tillsammans med Louay Chanko. På ytterkanterna kommer vi att se Sebastian Castro-Tello och Erkan Zengin. Det är viktigt att även mittfältarna kör med säkra pass och med högt tempo både med boll och utan. Det är då aggressiviteten kommer och spelet blir säkrare.


På topp ser vi Paulinho som inte får det att lossna riktigt än tillsammans med matchhjälten från Corkmatchen Petter Andersson. Andersson gör matchens enda mål en bit in i andra halvlek. Hoppas det kan innebära att det lossnar igen för Petter i allsvenskan med. Våra anfallare behöver göra mål framåt för att stärka sina självförtroenden

Även Kalmar har spelare avstängda inför morgondagens match. Båda backarna Arthur Sorin och Patrik Rosengren är avstängda inför matchen. Vilka som startar för Kalmar i morgon istället vet jag inte men förmodligen blir det Joachim Lantz och Tobias Carlsson. Sen som vanligt mot Kalmar gäller det att se upp med Cesar Santin, Kalmars skicklige brasse. Han är en riktig måltjuv som hugger när han får chansen. Sen gäller det att inte låta Viktor Elm få utrymme som han fick vid 2-0 målet förra onsdag, det gäller att vara tätt på honom. Detsamma gäller Patrik Ingelsten som är en väldigt skicklig och aggressiv mittfältare. Sen gäller det att stoppa kapten Henrik Rydström med. Rydström är oerhört nyttig för sitt lag med sin energi och laganda samt att han är en retsticka som gillar och käfta med motspelarna. Det är viktigt att få han ur balans så han fokuserar på fel saker.

Tre poäng är det som gäller i morgon för Bajen. Något annat finns egentligen inte. Revanschlustan måste vara stor i Bajenlägret dels för förlusten förra onsdan och dels alla de tidigare förlusterna mot de röda smålänningarna. Det viktigaste i morgon är att få första målet och få Kalmar upp på plan. De lär starta defensivt och låta Hammarby föra spelat och det gäller att utnyttja detta. Samtidigt som man inte får göra några misstag vare sig i försvaret eller i mittfältet. Då hugger Kalmariterna direkt och då kan det bli farliga. Sen måste Hammarby utnyttja kanterna och spela bollen längst med marken samt att sätta de fasta situationerna som vi kommer att få. En intressant match väntar i morgon och jag tror att det kommer bli Hammarbyseger för Söderstadion är vårt hem och där är vi starka och det kommer Kalmar att få erfara i morgon.
Tipset blir 2-1 seger för Hammarby där Petter Andersson och Louay Chanko nätar för de grönvita söderbröderna.

Inga kommentarer: