lördag, augusti 25, 2007

Anders Borg förskingrar ett gott läge

- Överskotten i ekonomin kan stärka rättvisan och tryggheten. Istället är signalen från regeringen att otryggheten och orättvisorna ska växa, säger vänsterpartiets ordförande Lars Ohly i en kommentar till finansministerns pressträff på Harpsund.

- Regeringen är förbluffande enkelspårig. I ett exceptionellt gott ekonomiskt läge tycks fantasin bara räcka till att gynna de allra rikaste med kraftiga skattesänkningar och samtidigt försämra för arbetslösa och sjukskrivna, säger Lars Ohly.

- Vänsterpartiet kommer att möta regeringens passivitet med offensiva förslag som långsiktigt stärker välfärden och infrastrukturen. Regeringen förskingrar ett gott läge. Vi kan göra Sverige till ett föregångsland i klimatarbetet och ge välfärden en uppryckning. Men Anders Borg är inte intresserad. Det är en oansvarig regering som styr Sverige, säger Lars Ohly.

- Regeringens politik gör Sverige sämre rustat för att klara av en lågkonjunktur. Trygghetssystemen urholkas så att många människor hamnar utanför eller får ett kraftigt försämrat skydd. Den dag konjunkturen hunnit bli sämre är det de människorna som får fortsätta att betala, inte dem som kunnat lägga undan en del av de många tusenlappar som blivit över efter den avskaffade förmögenhets- och fastighetsskatten, säger Lars Ohly.

2 kommentarer:

Mats sa...

Trygghet är grundstenen för att få alla levande varelser att fungera bra.
Simpel psykologi.

Nicke Grozdanovski sa...

Precis.. o trygghet kräver rättvisa och rättvisa kommer från Vänster