torsdag, augusti 16, 2007

Hammarby IF- Fredrikstad FK 2-1

Hammarby besegrade norska Fredrikstad med 2-1 efter 1-0 i paus när första matchen i andra omgången av UEFA-kvalet spelades i kväll. Målskyttar för Hammarby blev Paulinho som i den 35 minuten klippte till direkt på volley efter ett fint inlägg av Sebastian Castro- Tello och samme Castro- Tello som fick till ett bra skott i den 49 minuten. Norrmännens reducering kom i den 75minuten genom Raymond Kvisvik efter ett att Petter Andersson inte fått undan bollen på mittplan. Kvisvik boll sitter otagbart bakom Benny Lekström.

Hammarby gör en bra insats och skapade en del farligheter framför Rami Shaaban. Både José Monterio och Paulinho hade heta lägen men båda gånger räddade den svenska landslagsmålvakten målet från påhälsning. Men i och med reduceringen för Fredrikstad så blir det onödigt spännande den 30 augusti då returen spelas i Fredrikstad. Men visst finns det självklart goda möjligheter att Bajen går vidare.

Enligt andra matchrapporter gjorde Erkan Zengin en bra match och det gläder mig att han hittat tillbaka till de spel som han har i kroppen. Även backen Joakim Jensen som började i startelvan gjorde en godkänd insats.

Nu väntar Halmstad hemma härnäst i allsvenskan och det är redan på söndag så det är inte mycket tid för återhämtning. Men det är bara att köra på.

Inga kommentarer: