lördag, augusti 25, 2007

Inför Brommapojkarna- Hammarby IF









IF BROMMAPOJKARNA- HAMMARBY IF, STOCKHOLM STADION KL.16.

Det är tolv år sedan sist men i eftermiddag är det dags igen för Hammarby att kliva in på Stockholms Stadion. Stadion som normalt är Djurgårdens hemmaarena men det är inte Djurgården vi möter utan Brommapojkarna. Hammarby har tre raka förluster i allsvenskan och står nu inför en ny vecka med tre matcher på programmet. I eftermiddag möter vi BP, på Torsdag är det returen mot Fredrikstad och så nästa måndag är det det heta derbyt mot AIK som gäller.

Men Hammarby har fått vila en vecka nu och fått slicka såren efter de tuffa matcherna och man har fått tillbaka spelare som haft småskavanker den senaste tiden. Dock får Sebastian Eguren och Charlie Davies vila, däremot är Suleman Sleyman tillbaka efter sin magmuskelskada och Petter Andersson efter sin avstängning.

Benny Lekström har jobbat till sig platsen som första målvakt. Han har i det stora hela gjort det bra.Visst skulle han ha tagit några av målen kanske men å andra sidan har han räddat Bajen från baklänges mål i andra situationer. Jag hoppas att han kan hålla nollan i eftermiddag

I försvaret är Suleman Sleyman alltså tillbaka igen och han tar plats bredvid Christian Traoré i mitten. På ytterkanterna spelar José Monteiro och David Johansson.

På mittfältet saknas Sebastian Eguren, men där har Erkan Zengin vaknat till liv och var underbar att skåda i senaste matchen mot Halmstad. Hoppas han fortsätter i samma takt mot BP. Louay Chanko medverkan i matchen var ett frågetecken men han verkar vara klar för spel och det är en viktig kugge på mitten med sitt slit och energi. Haris Laitinen har inte varit lika bra som han har varit tidigare men han har stor potential i kroppen och jag tror han kommer blixtra till i dagens match. En av mina favoriter är Sebastian Castro-Tello som i sina bästa stunder är en underbar spelare att titta på. Mittfältet har en viktig roll i denna match där Hammarby förmodas ha de större bilinnehavet och föra matchen

På topp så hoppas jag att Paulinho tankat i sig energi nu för sist blev han utbytt och såg allmänt sliten och tröttkört ut. Jag tror han är revanschsugen på att göra bättre ifrån sig. Hans anfallskollega blir Petter Andersson som varit avstängd i en match och är nu tillbaka förhoppningsvis laddad till tänderna. Vi minns ju alla hans två fullträffar i 4-0 segern i våras mot Brommapojkarna på Söderstadion. Vi vill gärna se repris på målen, Petter.


Brommapojkarna har av sk experter gång på gång dömts ut i årets allsvenska. Men just nu så ligger de 12 med 16 poäng och jag tror att de fixar nytt kontrakt när serien är slutspelad framåt hösten. Att man inte räcker till mot de allra bästa lagen är inget att säga om, men segern över bottenkollegan Örebro för några omgångar sedan med 3-1 hemma på Grimsta imponerar på mig. Det är sådana matcher man måste vinna om man ska spela allsvenskt även 2008. Olof Gutenstam är BP främste målskytt med sina tre mål, en spelare att se upp med för Hammarbys försvar. BP har inga stjärnor även om det fd. proffsmålvakten Mattias Asper numera är en Brommapojk, Men annars så framhäver tränare Claes Eriksson kollektivet i det rödsvarta laget.

Hammarby har ännu inte vunnit på bortaplan i årets allsvenska och givetvis hoppas jag att det kommer i dag. För alla kräver en seger över BP och visst är Hammarby storfavoriter. Det gäller dock att man tidigt får hål på pojkarna från Bromma annars kan detta de bli en mardrömsmatch . Det gäller att ta denna match på allvar och spela med fart och energi. Säkra passningar är viktigt så att BP får springa sig trötta. Även om avståndet till guldet är långt poängmässigt är det bra att tränare Tony Gustavsson ändå pratar och fokuserar om topplaceringar för det är viktigt att motivera spelarna att kämpa vidare och spela utan press. För topplaceringar ger spel i Europa nästa säsong men då måste styrelsen aggera och bredda truppen till kommande säsong. Vägen till en topplacering är till att börja med en seger mot Brommapojkarna i eftermiddag. Jag tror att de blir en liten ketchupeffekt i denna match och att Hammarby vinner med 4-1. Målskyttar: Paulinho 2, Petter Andersson, Sebastian Castro-Tello.

TILLSAMMANS ÄR VI HAMMARBY !

Inga kommentarer: