söndag, augusti 19, 2007

Inför Hammarby IF- Halmstad BK












HAMMARBY IF- HALMSTAD BK, SÖDERSTADION KL 19.30

Hammarby tar i kväll emot seriefyran Halmstad hemma på Söderstadion . Detta blir den tredje matchen denna vecka för Bajen. Backen Suleyman Sleyman är skadad och anfallaren Petter Andersson är avstängd i kvällens match. Däremot är Gunnar Thor Gunnarsson tillbaka i matchtruppen men det är tveksamt om han startar i kväll. Även Sebastian Egurens start i matchen är i farozonen efter att ha blivit hårt tagen i måndagens derby mot Djurgården.

Benny Lekström står återigen mellan stolparna även om Erland Hellström är skadefri men får sitta på bänken.

I backlinjen så spelar förmodligen dessa: David Johansson, José Monteiro, Christian Traoré och Joakim Jensen. Man har täppt till där bak i det stora hela men lite slarv i försvarset kostade en förlust mot Djurgården. Det gäller att minimera misstagen och spela säkert så man håller Halmstad spelarna borta från målet.

På mittfältet spelar som vanligt Louay Chanko och energiknippet Harris Laitinen som är i en bra form för tillfället. Erkan Zengin, som tidigare har fått lite kritik från mig, spelade bra senast i cupmatchen mot Fredrikstad. Ska bli kul och se om han fortsätter i den inslagna vägen i kväll. Han har mycket teknik i kroppen och när han utnyttjar det så är Zengin en underbar fotbollspelare att skåda. Sen får vi se om Sebastian Castro- Tello startar i stället för Sebastian Eguren. Castro-Tello gjorde ett underbart mål mot Fredrikstad i torsdags och är det så att Eguren är minsta sliten så ska Castro- Tello spela istället.

Längst fram är Paulinho självskriven sen får vi se vem som ersätter Petter Andersson. Blir det Charlie Davies eller Heidar Geir Juliusson? Jag hade nog valt Davies i startelvan. Han är uttagen i USA,s landslag som på onsdag möter Sverige på Ullevi. Han har fått kritik för att han är en målsumpare av högsta klass. Men han skapar lägen och situationer så förr eller senare så sitter det förlösande målet. Sen får han mer tid på sig om han får starta i kvällens match.

Halmstad är en av seriens stora överraskningar. Inte många som tippade halläningarna som aspirant på ligatiteln i år, men nu ligger man på en fjärde plats med 29 poäng och vid seger ikväll så har man samma poäng som de två lagen som toppar allsvenskan. Dock åkte man på en svidande förlust senast mot Malmö FF då skåningarna vann med 1-3 i Halmstad. En av Halmstad bästa spelare och en som Hammarby måste hålla ögonen på är Dusan Djuric. Han är en fantastisk spelare som har gjort sex mål hittills i allsvenskan. Han är oberäknelig med sin teknik och det gäller att vara vaksam mot honom så han inte får utrymme och tid. Andra spelare som Hammarby får se upp med är backen Mikael Rosén som är stark på hörnor och har gjort fyra mål hittills i allsvenskan. Även den duktige och rutinerade anfallaren Magnus Arvidsson får Bajen hålla koll på. Han är en komplett allsvensk spelare som man heller inte får ge tid och utrymme. Sen ett stort plus till tränare Jan Andersson som, enligt Halmstads hemsida har Bajens kamplåt "Just i dag" med Kenta som ringsignal på sin mobil.

Hammarby- Halmstad brukar innebära jämna täta matcher och jag tror att det blir så i kväll med. 2-2 slutade matchen i våras i Halmstad efter en sen Bajenkvittering. På Söderstadion är Bajen svårslagna och jag tror givetivs att det blir en seger i kväll. Sen får man räkna med slitna Hammarby spelare efter en tids hårt matchande. Att få första målet i matchen är viktigt. Det är tungt och sliter att behöva jaga kvittering så därför gäller att ta tag i matchen direkt och utnyttja de målchanser som dyker upp. Sen som jag skrev innan så får man inte dutta med bollen utan spela med kvalitetspassningar och fart på bollen. Tränare Tony Gustavsson med sina ledarstab har gjort ett bra jobb med Hammarby i år och jag tvivlar inte på att de ger spelaren motivation och glädje att jobba för varandra och för klubben trots det hårda matchandet. Därför blir det seger i kväll med 2-0 och bägge målen gör Charlie Davies.

JUST I DAG ÄR JAG STARK

Inga kommentarer: