söndag, augusti 05, 2007

Inför Örebro SK- Hammarby IF









ÖREBRO SK- HAMMARBY IF, BEHRNS ARENA, KL 1700

Matcherna duggar tätt för Bajen, i eftermiddag är det dags igen då Örebro väntar på Behrns Arena. Skönt att detta hårda matchande inte gett några allvarliga skador, där har fystränaren Janne Mian gjort en jättebra jobb. Småskavanker får man räkna med men som sagt var inget allvarligt.

Samma lag som senast slog Malmö får säkert förtroende igen. Det innebär att Benny Lekström står i målet, ett insläppt på fyra matcher för Lekström. Det börjar likna Kingson klass detta. Mycket bra jobbat Benny.

Det innebär vidare att han har haft god hjälp av utespelarna där backlinjen verkligen har tagit för sig. På kanterna har vi José Monterio och David Johansson och på mittbacken de två tunga Suleyman "Sulan" Sleyman och Christian Traoré som skapar stabilitet med sitt kompromisslösa försvar. Backlinjen fick utstå ett hårt tryck när Bajen gick på knäna mot Malmö senast men man gjorde det väldigt bra med sin kämpaglöd. Kanske det inte blir samma tryck i dag men man måste vara vaksamma för Örebros uppspel.

På mittfältet är ju Louay Chanko en ledargestalt. Karln finns ju överallt och kämpar och sliter och ställer till stora bekymmer för motståndarnas anfallspel och försvar. Sebastian Eguren är också en tung rutinerad kugge på mitten. Harris Laitinen gjorde en bra match spelmässigt men fick inte till avsluten mot MFF. Hoppas han får till att i dag för Laitinen har ett bra tillslag. Sen blir det säkert Erkan Zengin på andra kanten. Fast jag vill gärna se att Sebastian Castro-Tello får speltid i dag. Det är en spelskicklig mittfältare som är en stor talang och teknik

Anfallspelarna är på rätt väg. Paulinho gjorde en bra match sist och gjorde ju segermålet mot Malmö och var inblandad i fler situationer som kunde resulterat i fler mål. Petter Andersson kommer bilda anfallspar med Paulinho och det är som vi vet en giftig spelare. Sen fick ju Alagie Sosseh göra ett inhopp mot MFF och därmed göra allsvensk debut. Han sitter på bänken i dag tillsammans med Charlie Davies. Vi får se om någon av dessa blir aktuella för något inhopp.

Hemmalaget och nykomlingen Örebro har haft en motig säsong hittills. Man ligger för närvarande sist med inspelade 12 poäng och därmed på nedflyttningsplats. Fyra raka förluster och 1-10 i målskillnad tär på närkingarnas självförtroende. Inför säsongen tippade jag att Örebro skulle vara den bästa utav nykomlingarna men de har inte lyckats riktigt bra. Jag tror att ÖSK kommer spela defensivt i dag trots hemmaplan så det gäller att Hammarby får hål på de snabbt. Spelare att se upp med i Örebro är Nedim Halilovic som är deras främsta målskytt med fyra mål. Dansken Lars Larsen är en annan som man måste hålla ögonen på och framför allt inte låta skjuta för han har bara ett bra distansskott. Men han har bara gjort ett enda mål på de 11 matcherna han har spelat.

Hammarby ska vinna en sådan här match, men jag är lite orolig för matchen i eftermiddag. Dels så väntar man på en negativ reaktion på allt matchande för det vore naturligt att man får en sån förr eller senare och dels för att detta är en match som de allra flesta tror ska vinnas lätt. Men Bajen har verkligen överraskat alla. Man är inte bara vidare till UEFA cupen utan även med i toppen av serien och det är imponerande tycker jag. Man har dessutom en rätt så tunn trupp men tränare Tony Gustavsson har verkligen lyckats med att toppa laget och få in en massa självförtroende i truppen. Seger i eftermiddag och vi är en av de lag som kan vinna guld. Jag är optimistisk och tror på en trepoängare som dessutom skulle vara Bajens första seger på bortaplan i år. Jag tippar att de blir 0-2 i dag och att Paulinho gör ett och de andra gör Sebastian Castro-Tello

Go for Victory......

Inga kommentarer: