tisdag, augusti 14, 2007

Lars Ohlys sommartal i Gnesta

Lars Ohly höll sitt tradiotionella sommartal på Vackerby Hage i Gnesta. En underbar familjedag med inslag av politik, kultur och lek.

Ohly kritiserade regeringens usla politik på många områden. Regeringens utförsäljning av de statliga bolagen, marknadsanpassning av kulturen, syn på bostaden som handelsvara, slopandet av fastighetsskatten är alla tecken på ett pågående systemskifte som ökar klyftorna i samhället.- Högerregeringen består av många cyniker vars politik går ut på att det ska löna sig att vara rik och kosta att vara fattig. Därför måste vi bygga ett alternativ inför 2010, vi vill inte bara byta regering utan också byta politik, sade Ohly.

Ohly nämnde särkilt 3 områden som ska prioriteras av Vänsterpartiet inför nästa val:

- Bryta kvinnors underordning och avskaffa lönediskrmineringen
- Stärka yttrandefriheten på arbetsplatserna genom stärkt kollektivavtal och fackföreningar
- Lyfta fram utbildningspolitiken och presentera ett annat alternativ till högerns / Jan Björklunds sorteringsskola

Också socialdemokrater och milöpartiet fick kritik.- Socialdemokraterna har krattat manegen för borgarna att fortsätta privatisera våra gemensam ägda verksamheter. Och miljöpartiet kritiserar regeringen från häger om att antalet privatskolor inte ökar (!). Därför är det viktigt med ett starkt vänsterparti som är garanten för en rättvisare och mer solidarisk politik. Det är viktigt att visa sin kritik även mot samarbetspartierna, på så sätt är man ärlig mot sina väljare. Vi ska gå fram som ett alternativ mot högerregeringen men vi ska göra det som tre olika partiet som kan och vill samarbeta.

2 kommentarer:

Patrik Renfors sa...

Det var ett riktigt eldigt tal, som gjorde att man fick mer lust att gå hem och förbättra samhället. Sen hade vi som ordnade detta i Sörmlandsdistriktet ihop med partiet centralt haft den goda egenskapen att vi ordnade bra väder också. :)

Nicke Grozdanovski sa...

Bra väder är inget man är bortskämd med denna sommar. Tycker Lars Ohly är en duktig talare och debattör. Jag hade förmånen att lyssna på honom på första maj i Hultsfred och förstår hur du känner det. Han verkligen duktig på att elda på massorna och jag kan skönja bortom horisonten att även folk utanför vårt parti har börjat ta honom till sig.