lördag, september 15, 2007

Hammarby IF- Gefle IF 4-3

Det blev en målrik match när Hammarby tog emot Gefle hemma på söderstadion. 4-3 skrevs slutresultatet till efter 3-3 i halvtid. Bajen inledde som vanligt bra i första halvlek men Gefle backade hem och krympte ytorna och fick matchen dit de ville med att dämpa matchtempot. I den 20 minuten kom matchens första mål då David Johansson slog ett fint inlägg som Paulinho mötte med huvudet och nickade bollen rakt på Gefles målvakt som dock inte kunde hålla bollen på rätt sida mållinjen. Dessutom kunde han inte hålla bollen utan tappade den så Seastian Eguren kunde fösa in bollen i mål, men domaren dömde att bollen var redan över mållinjen. Nu trodde man att de skulle lossna för Hammarby när man fick det ack så viktiga första målet i matchen. Men Gefle ville annat. Fyra minuter senare slog Andreas Dahlén ett fint inlägg som Johan Oremo möter med en Volley i straffområdet och sätter bollen i mål. Ytterligare fyra minuter senare så blev de hastigt och lustigt 1-2 till Gefle då Daniel Westin lurar José Monteiro och placerar bollen snyggt vid Erlands Hellström bortre stolpe.

Nu var det Gefle som hade taktpinnen och Hammarby såg väldigt ängsliga ut. Tränare Tony Gustavsson försökte elda på sina spelare. Men ju längre halvleken fortgick desto mer kom Hammarby återigen in i matchen. Man började skapa chanser igen. Haris Laitinen får till ett bra och lågt skott som målvakten i Gefle räddar till hörna. På hörnan nickar Sebastian Eguren i ribban. Hammarby biter sig fast i Gefles straffområde och återigen slår David Johansson ett fint inlägg som Petter Andersson tar emot och skjuter iväg ett skott som täcktes av en Gefle back, men bollen går till Louay Chanko som klipper till men bollen far över ribban. Några minuter senare i den 37 minuten så visar Petter Andersson sin passningskicklighet då han chippar fram bollen till Paulinho som vinner sin närkamp med sin Gefleförsvarare och lyfte väldigt snyggt in bollen i mål. Två minuter senare var det dags igen. Sebastian Eguren klackar fram bollen till Petter Andersson som dribblar bort sin försvare och placerar bollen vid målvaktens vänstra stolpe till ledning 3-2. Hammarbys lednig såg ut att stå sig halvleken ut men med halvlekens sista spark gör Gefle 3-3 och återigen är det Daniel Westin som slår in bollen efter en fin skarvning av en Geflespelare.

Andra halvlek var det Hammarby för nästan hela slanten. Kleber Saarenpää kommer in istället för Gunnar Thor Gunnarsson. I den 50 minuten in får Paulinho en jättechans att ge Hammarby ledningen då han från straffområdslinjen får fritt fram, men väljer att skjuta, ett skott som går en bra bit över ribban. Bara minten senare får Sebastian Eguren ett ännu bättre läge att ge Hammarby ledningen. Det enda han behövde göra i det läget var att bara ge bollen en touch med bredsida, men han valde istället att slå till bollen med vristen och bollen gick upp på läktaren. Även bakåt var det stabilare nu och ju längre matchen gick desto mer dominerade Bajen matchen. I den 61min fälls Petter Andersson strax utanför Gefles straffområde och på frisparken är Louay Chanko så när att ge Hammarby ledningen. En hoppande mur räddade Gefle från baklängesmål.

Nytt byte i Hammarby i den 67 min när den utmärkte Haris Laitinen får lämna planen till förmån för Sebastian Castro-Tello. Klockan hade gått till den 73 minuten då en perfekt rensning från Christian Traore tas emot av Paulinho Brassen spelar bollen till Petter Andersson som spelar bollen tillbaka till Paulinho som snyggt placerar bollen i mål. Vid målet så drog han tröjan över huvudet för att fira sitt hattrick, men han fick ett gult kort istället som var hans tredje och därmed är han avstängd nästa match. Gefles jakt på kvittering började så sakta även om Hammarby hade fullt koll på matchen. Men inhopparen Jonas Lantto hade fritt skottläge i straffområdet i den 83 min. men Hellström gör en fin benparad. Hammarby kontrollerade matchskeendet under resten av matchen. Tony Gustavsson gör ett sista byte då en av matchens lirare Paulinho byter med Charlie Davies i den 85 min.

En märklig match då ketchupeffekten rådde under första halvlek då det var svängdörrar i båda försvaren. Det blev bättre i andra halvlek då Hammarby spelade bra och stabilt. Paulinho gjorde det man vill se mycket av från honom nämligen mål. Tycker även att Petter Andersson var bra i dag. Andra som förtjänar bra betyg är Louay Chanko, David Johansson och Sebastian Eguren. Men i andra halvlek får alla godkänt för att de lyckades stabilisera matchen. Nu väntar portugisiska Braga i UEFA-cupens första omgång på torsdag då Bajen har hemma match. Det kommer att bli en intressant match.