torsdag, oktober 18, 2007

Femte raka mästerskapet

Efter gårdagens EM-kval match mot Nordirland där matchen slutade 1-1 visade återigen att man måste vara motiverad och ha en 100% inställning till matcher. Men det visar också att fotboll som tur är inte är förutsägbart. Sverige hade i baktankarna att man redan var klara för EM och att den här matchen mot Nordirland skulle vinnas lätt. Sen går det troll i maskineriet och spelarna börjar tänka mer fotboll än vad som är nyttigt. Nordirland utnyttjade Sveriges inställning och lyckades kvittera till 1-1 i andra halvlek.

Sverige har sex poäng ner till Danmark och Nordirland med sex poäng kvar att spela om. Visst är Sverige klara för EM trots gårdagens oavgjorda match. Förstår inte varför publiken på Råsunda började bua mitt under andra halvlek vid ledning 1-0. Sverige spelade inte bra alls och visst har publiken krav på champagne fotboll men man måste ändå vara sansad och förstå att fotboll handlar om resultat också och vid det läget var Sverige definitivt klara för EM. Att då bua ut sitt lag finner jag märkligt. Ofta glömmer man att det finns ett lag till på plan och det laget gör vad de kan för att störa det andra laget. Nordirland gjorde en bra match eftersina förutsättningar och fick med sig en pinne hem till Belfast. Sverige får ladda om batterierna inför Spanien och Lettland om en månad. Hoppas alla inser att gårdagens resultat inte är någon katastrof som man nästan kan läsa om i tidningarna. Alla lag gör en dålig match förr eller senare och det är inte alltid som resultaten kan gå Sveriges väg. Men femte raka mästerskapen är i antågande nästa sommar och det säger väl allt om Sveriges fotbollstandard. Därför har killarna rätt att göra en dålig match utan att bli utbuade av sin egen publik.

Slutligen fenomenet Zlatan. Varför lyckas han så bra i klubblaget Inter men när han tar på sig den svenska gula tröjan så låser det sig. Han har inte gjort mål på många matcher nu i landslaget, medan han i Inter gör mål i nästan varje match. Omgivningen är bättre i Inter än i Sverige och det må så vara men han borde ändå vara med mer i spelet än han är som den storstjärna han är. Är det så att han är rädd om sina fötter i landslaget att han är rädd för att bli skadad? Jag vill inte såga Zlatan helt för det är en underbar fotbollspelare när han är på humör. Tyvärr är han inte det alltför ofta i landslaget och det gör lite ont i mitt fotbollshjärta.

Inga kommentarer: