måndag, oktober 01, 2007

IFK Göteborg- Hammarby IF 3-0

Hammarby hade inte mycket att hämta i Göteborg i kvällens allsvenska match. Det blev förlust med 0-3 efter 0-2 i paus. Målskyttar för Göteborg var Niklas Alexandersson och Jonas Wallerstedt och dessutom gjorde Hammarby ett självmål genom David Johansson. Förlusten innebär att Hammarbys guldrömmar gick all världens väg.

Bajen fick en mardrömstart. 1-0 kom redan i den 4 minuten genom Niklas Alexandersson som tog hand om en retur från Erland Hellström efter det att Tobias Hysén skjutit ett hårt skott. Hammarby lyckades för en vecka sedan mot Elfsborg borta resa sig och vända matchen men i kväll var man totalt chanslösa. Göteborg åt upp Bajen spelarna och trummade på mot målet. Avsaknaden av Sebastian Eguren och Louay Chanko visade sig vara alltför kännbart för Bajen.

2-0 kom i den 22 minuten då återigen Tobias Hysén var inblandad. Han slog ett inlägg som tyvärr Bajens David Johansson lyckades slå in i eget mål. Som om inte detta var nog drabbades Hammarby av ytterligare motgångar då först backen José Monterio fick kliva av pga skada och i paus klev Erland Hellström av, av samma orsak. Båda är nu ett stort frågetecken inför torsdagens UEFA-cup retur i Portugal mot Braga. I stället för Hellström fick den blott 17 årige George Moussan göra allsvensk debut mellan stolparna.

Andra halvlek började Hammarby betydligt bättre än vad som var fallet i den första. Man tog för sig på ett helt annat sätt och gjorde ett ärligt försök att komma in i matchen. Men ridån gick ner efter 57 minuten då Pontus Wernbloom gled undan Joakim Jensens glidtackling ute på högerkanten och skickade in bollen mot en helt omarkerad Jonas Wallerstedt som prickade in trean med pannbenet. Resten av matchen var mer eller mindre än formsak. Det hängde både 4- och 5-0 i luften men Hammarby höll undan resten av matchen.

Det finns absolut inga bortförklaringar av denna förlust utan Blåvitt var större än oss på alla positioner ute på Ullevis gräsmatta. För IFK Göteborg fortsätter nu kampen om SM-guldet medan Hammarby får nu försöka ladda om batterierna inför torsdagens mycket svåra match i Braga och sen avsluta allsvenskan på ett snyggt sätt.