söndag, oktober 28, 2007

Inför Hammarby- GAIS












HAMMARBY IF- GAIS, SÖDERSTADION KL 15.00


Så var det då dags för sista omgången av fotbollsallsvenskan och medan de finns andra hetare matcher så tar Hammarby emot GAIS lite i skymundan av guldsmaken på andra arenor. Hammarby-GAIS är en betydelselös match för tabellen då inget av lagen har några viktiga placeringar att spela om. Men för min del är det viktigt att Hammarby avslutar snyggt. Det har gått väldigt knaggligt på slutet med tre raka förluster i allsvenskan och tar man med Braga matchen på bortaplan så blir det fyra raka förluster och inte nog med det. Fyra raka matcher utan ett enda mål framåt. Därför är denna match viktigt att vinna för självförtroendet skull så man bryter den negativa trenden. Det är inte alls bra att gå till vintervila med fem raka förluster och kanske dessutom fem raka nollor i mål kolumnen. Så därför tror jag att vi får se ett taggat Bajen på söderstadions gröna höstmatta.

Benny Lekström är fullt återställd efter sin skada och jag undrar vem tränare Gustavsson kommer starta med. Lekström gör sin sista match i Hammarby medan George Moussan tillhör framtiden i klubben. Det finns både för och nackdelar med båda men jag skulle nog välja Moussan om jag vore tränare eftersom det är en framtidsman i Hammarby.

I försvaret är fortfarande José Monteiro skadad så det blir nog Klebèr Saarenpää som tar hans plats. På mittbacken är det kapten Suleyman Sleyman och den starke Christian Traoré givna och på den andra kanten finns David Johansson.

Tyvärr verkar Louay Chanko vara knäskadad och missar troligtvis matchen. Sebastian Eguren är given i mitten och det är även Erkan Zengins. Sen står det mellan Haris Laitinen , Sebastian Castro-Tello eller Simon Helg om de återstående platserna allt beroende på Chankos medverkan eller inte.

På topp är Paulinho säker i startelvan likaså Petter Andersson. Hoppas också att Charlie Davies får hoppa in under matchen och äntligen får göra sitt mål. Jag tror nog att detta är en typ av match där Davies mycket väl kan få lägen att skapa chanser och eventuella göra mål.

GAIS från Göteborg har gjort en rätt så förväntad säsong. Man ligger på en 11 plats och med godmarginal har man aldrig varit inblandade i någon bottenstrid. Tränare Roland Nilsson gör sin sista match för Makrillarna och vill säkert avsluta sin framgångsrika sejour i GAIS med en vinst. GAIS bästa målskytt under säsongen är Bobbie Friberg da Cruz som gjort fyra mål. Även GAIS har skador och följande spelare är inte tillgängliga i eftermiddag: Mattias Östberg, Sheriff Suma och Richard Ekunde. Göteborgarna har en rutinerad herre i mål i form av Dime Jankulovski som är en nyckelspelare i GAIS. Spelar han bra så brukar det gå bra för GAIS. En annan spelare att se upp med är det farliga anfallaren Christos Christoforidis. En trollgubbe som kan skapa farliga lägen ut ingenting.

Ja detta är sista matchen för säsongen. Efter 90 minuter så kan Hammarby summera säsong 07. Jag tror vi får se ett taggat Bajen som vill visa från sin bästa sida inför sina fans. Man kan se denna match som en upptakt inför nästa säsong. Jag tror på Hammarby seger och jag tror att det blir målrikt och 4-2. Målskyttar Paulinho 2st. Davies och Eguren var sitt.

Inga kommentarer: