måndag, oktober 01, 2007

Inför IFK Göteborg- Hammarby IF














IFK GÖTEBORG- HAMMARBY IF, ULLEVI KL 19.00

Slutet av Allsvenskan närmar sig och det är spännande i både toppen och bottenstriden. Hammarby reser i kväll till Göteborg för match i den 23 omgången mot IFK Göteborg. Båda lagen är ute efter tre poäng i kampen om Lennart Johansson pokal. Hammarby är dock lite stukade i spelar truppen då både Sebastian Eguren och Louay Chanko är avstängda i kvällens match. Dessutom är Christian Traorés medverkan i matchen osäker pga skada. Därför blir det lite ommöbleringar i startelvan hos de grönvita i kvällens drabbning.

Längst bak återfinns Erland Hellström som jag tycker har varit stabil de senaste matcherna. Han visar pondus och fightinghjärta och börjar klä i den allsvenska målvaktsrollen.

Backlinjen är som sagt var osäkert pga Traoérs medverkan eller inte. Det blir kapten Suleyman Sleyman i mitten och José Monterio och David Johansson på kanterna. Sen får vi se vem tränare Tony Gustavsson plockar in om inte Traoré kan spela. Troligtvis blir det Joakim Jensen som får vikariera som mittback

Mittfältet saknar alltså två mycket viktiga kuggar i Eguren och Chanko. Där har Tony Gustavsson lite att bita i. Erkan Zengin är given på mitten och det tycker jag även Sebastian Castro- Tello är. Enligt Svenska fans Hammarbysida så tror man att Klebér Saarenpää är med i startelvan på mittfältet och det fullt tänkbart men lite överraskande. Alternativet är att man har Petter Andersson på mitten och sätter upp Charlie Davies på topp men Davies har ju inte hållt denna säsong så jag tror att Bajenledningen vill behålla Petter Andersson på topp tillsammans med Paulinho. Två spelare som tillsammans är i bra form och kommer förhoppningsvis ge Blåvitts försvaret stora huvudbryderier.

IFK Göteborg gör sin tredje match på mindre än en vecka. Man mötte GAIS i tisdags och mötte Kalmar FF i cupfinalen i torsdags. Vi får se om Blåvitt har laddat om batterierna till matchen. IFK Göteborgs bästa målskytt är Marcus Berg med sina 14 mål men honom slipper som bekant Bajen att bry sig om eftersom han är ute i proffs livet i holländska Groningen. Nu mera är Jonas Wallerstedt Göteborgs bästa målskytt med sex mål, men frågan är inte om Pontus Wernbloom är IFK:s bästa spelare förnärvarnade. Han är i strålande form och honom får Hammarby se upp med. Likaså Niklas Alexandersson som med sin rutin styr mittfältet tillsammans med Stefan Selakovic. Men Blåvitt är framför allt ett lag med kollektiva kvalitéer som är med i den absoluta guldstriden. Man ligger tvåa med 37 poäng, fyra mer än Hammarby och har 10 segrar 7 oavgjorda och endast fem förluster.

Göteborg har inte förlorat sen den andra Juli och har nio matcher utan förlust inför kvällens match. Det är med andra ord en svår motståndare Hammarby ställs inför på Ullevi. Men även änglarna kan få guldfrossa och jag tror nog att Hammarby har goda möjligheter att fixa en trea i borta i Göteborg. Trots att även Hammarby måste vinna så är pressen helt klart på Blåvitt. Vi minns vad som hände för en vecka sedan då Elfsborg drabbades av samma guldfrossa mot Bajen. Hoppas på en repris tack i kväll. Jag tror på en jämn och välspelad match med en grönvit seger efter 90 minuters kamp. Mitt tips 0-1 och att Petter Andersson blir matchhjälte.

JUST I DAG ÄR JAG STARK!

2 kommentarer:

Fredrik Andersson sa...

Jag håller stenhårt på IFK. Jag tycker det är så tråkigt om DIF skulle vinna SM-guld igen.

Fredrik Andersson sa...

3-0 Party! :)

Synd med Alexanderssons skada bara.