onsdag, oktober 10, 2007

Socialdemokraternas väljare väljer (V) hellre än (mp)

De socialdemokratiska väljarna vet vad de vill. De vill se en regering bestående av (s) och (v). På TV4Nyheternas uppdrag har Novus Opinion gjort en undersökning bland socialdemokraternas väljare. 1000 personer över 18 år tillfrågades under gårdagen:

Hela 32% av väljarna stödjer en helröd regering, 25% vill ha en ren (s) regering, 20% vill se en regering mellan (s), (v) och (mp) och bara 11% vill att (s) regerar enbart med (mp).

Du är inte så jättepopulär bland (s) väljarna språkrör Peter Eriksson så du har inte mycket för ditt utspel i går att du inte vill ha med (v) vid en valseger 2010. De socialdemokratiska väljarna ser inte vänsterpartiet som gammalmodiga och bakåtsträvare utan som en garant för rättvisa, solidaritet och jämlikhet. Hur de ser på miljöpartiet vet jag inte men undersökningen talar sitt tydliga språk att många (s) väljare inte hoppar av glädje när de handlar om miljöpartiet.

Men som sagt var jag stänger inga dörrar till miljöpartiet men de borde veta bättre än att bedriva en uteslutningskampanj mot (v). Vi får se vad väljarna säger efter valet, det är de som slutligen avgör valet 2010 och hur den kommande regeringen ser ut. Ditt är det långt och vi har en regering som bedriver en stark högerpolitik och då borde vi tre partier ägna oss åt att bedriva stenhård opposition istället för att kasta skit på varandra. Låt oss istället splittra högerkanten istället för att splittra oss själva på vänsterkanten.. Visst ja... glömde ju att (mp) inte vill tillhöra vänsterblocket enligt de själva. Då kan man kanske lägga energi på att splittra oss på vänsterkanten men som sagt var tror jag att de skadar sig själva mest.

Inga kommentarer: