torsdag, november 15, 2007

Lokal och organisationsutredningen skjuts upp till mars

Vi i majoriteten i Bildningsnämnden har beslutat att skjuta upp beslutet om skolans organisation och lokalutredning för Emmaboda kommun. Beslutet skulle ha tagits den 13 december men skjuts nu fram till mars nästa år.

Jag tycker det är bra för vi har haft en tuff budgetarbete under hösten som har tagit det mesta av energin, därför hade vi inte orkat fatta ett sådant här viktigt beslut som lokalutredningen är. Jag är rädd för att vi hade fattat ett ogenomtänkt beslut som i värsta fall hade blivit ett hafsverk som det hade varit nödvändigt att göra om.

Nu får vi ytterligare tid på oss att fatta ett klokt och långsiktigt beslut som så många som möjligt känner sig nöjda och tillfreds med.

Den borgerliga oppositionen reserverade sig mot beslutet att skjuta fram beslutet till förmån för det ursprungliga beslutsordningen. Men de borgerliga hade tydligen inte haft någon budgetarbete, i allafall hade de inget eget förslag på bordet. Dessutom reserverade de sig mot den budget som majoriteten hade arbetat fram med motiveringen att den var otillräcklig. Detta som sagt var samtidigt som de inte hade något eget förslag. Som inte detta vore nog så har man inte hittills visat vilket av lokalförslagen de stödjer och vad de vill med den framtida skolan.

Nu får den arbetsgrupp bestående av ledmöter från bildnings- och teknik och fritidsnämnden arbeta fram ett långsiktigt och bra förslag och det tror jag alla tjänar på i slutändan

Inga kommentarer: